Radio z odrębnym sterowaniem Przód-Tył....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.W citroen-ie xsara posiadam dwa 16" głośniki Blaupunkt GTx na przodzie & dwa 13" magnat ultra na tyle.Do tego 200W wzmacniacz magnat Classic i skrzynia Blaupunkt GTb.maniakiem audio nie jestem...Opinie - dlaczego to a nie tamto szczerze mnie nie interesują-TAK WYSZŁO.
natomiast posiadam radio Kenwood KDC 3031,a poszukuję-radia z w miare niskiej półki (ceny nie sugeruję ale nie 2500zł ) które posiada odrębne sterowanie głośnikami przód-tył.Tzn w kenwood-zie ustawiam np Bass,Trable,itd dla wszystkich głośników a chciałbym np przód z basu praktycznie wyłączyć a dać wiecej na tył,itd...Pomóżcie
Z góry dzięki za sugestie.
P.S Z tego co wiem ten kenwood stoi na allegro ok 400zł - moze mawet mniej więc o ile istnieje taka opcja chciałbym grajka (o ile takie w tej cenie jest) do 700-750zł-jeśli są tańsze też poproszę o nazwy a i droższe też...

narazie sam sobie odpowiem...znlazłem w miedzy czasie..
Alpine
czy takie cosik wystarczy ??
Pisze - "Niezależna regulacja parametrów audio osobna dla każdego źródła" - chyba OK rozumiem ze o tym piszą o co mnie chodzi ??

ehehe w radiu to ci na próżno szukac potrzebujesz ZWROTNIC

Cytat:
2006-09-05 00:10:57, coona pisze:
Witam.W citroen-ie xsara posiadam dwa 16" głośniki Blaupunkt GTx na przodzie & dwa 13" magnat ultra na tyle.Do tego 200W wzmacniacz magnat Classic i skrzynia Blaupunkt GTb.maniakiem audio nie jestem...Opinie - dlaczego to a nie tamto szczerze mnie nie interesują-TAK WYSZŁO. natomiast posiadam radio Kenwood KDC 3031,a poszukuję-radia z w miare niskiej półki (ceny nie sugeruję ale nie 2500zł ) które posiada odrębne sterowanie głośnikami przód-tył.Tzn w kenwood-zie ustawiam np Bass,Trable,itd dla wszystkich głośników a chciałbym np przód z basu praktycznie wyłączyć a dać wiecej na tył,itd...Pomóżcie Z góry dzięki za sugestie. P.S Z tego co wiem ten kenwood stoi na allegro ok 400zł - moze mawet mniej więc o ile istnieje taka opcja chciałbym grajka (o ile takie w tej cenie jest) do 700-750zł-jeśli są tańsze też poproszę o nazwy a i droższe też...

zwrotnice załatwia sprawe:]

Aha..Rozumiem.To powiedzcie mi jeszcze ile zwrotnic przy takim układzie głośników muszę zakupić aby odrębnie sterować Blaupunkt-ami z przodu i magnatami oraz skrzynią z tyłu ??
p.s czy mają to być zwrotnice a'la 45zł z allegro czy mówimy juz o jakichś konkretach ??

raczej o w miare dobrych konkretnych zwrotnicach pasywnych robionych juz pod konkretne głosniki i słuchacza... chcociaz nie wiem czy jest sens przy tej klasy głosnikach bawic sie w takie rzeczy...

jak już pisałem maniakiem audio nie jestem - tylko zwykłym "słuchaczem" a nie wyobrażam sobie jak chula np skrzynia Infinity wartości (bo modelu nie znam) za 800zł. Do czego zmierzam- extra głośników nie mam ale dla mnie to aż za dużo a ból jest w tym że chcę
przyciszyć "przednie" blaupunkty z basu dlatego że drzwi mi "chodzą" a opcję Wygłuszania wykluczam bo dla mnie jako dla zwykłego słuchacza to przesada.
Jeżeli możecie zaproponujcie mi coś tzn - ile tych zwrotnic i jakie - myślę o tanich a w miarę dobrych-Podkreślam-nie jestem maniakiem i chcę aby choć trochę zadziałały w tym kierunku do którego zmierzam.
Pozdrawiam