Brak mocy w Toyocie Avensis

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam problem z Toyotą Avensis 2,0 D4D 2003 r, po rozgrzaniu się silnika traci moc i turbina załączą się dopiero przy 3000 tys. a jak silnik jest zimny jest wszystko okej, komputer nie pokazuje żadnych błędów, nadmieniam że wymieniłem turbinę, a po zresetowaniu komputera jest wszystko okey. Proszę o pomoc!! null

Kolego sprecyzuj...
Wymieniłeś turbinę na nową czy regenerowaną? Co było przyczyną wymiany? Po zresetowaniu kompa jest wszystko OK tzn. że obecnie brak jest błędów tak? Czy przy dodaniu gazu (na rozgrzanym silniku) auto dymi? Oczywiście chodzi mi o mocne dymienie w stylu "kopci na biało" lub "kopci na niebiesko lub czarno"

Reasumując...
Nie przycina Ci się przypadkiem zawór sterowania turbiny?

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

[ wiadomość edytowana przez: Biały dnia 2011-01-22 13:35:53 ]

Cytat:
2011-01-22 13:06:42, kacperek23 pisze:
Witam mam problem z Toyotą Avensis 2,0 D4D 2003 r, po rozgrzaniu się silnika traci moc i turbina załączą się dopiero przy 3000 tys. a jak silnik jest zimny jest wszystko okej, komputer nie pokazuje żadnych błędów, nadmieniam że wymieniłem turbinę, a po zresetowaniu komputera jest wszystko okey. Proszę o pomoc!! null

Turbina jest wymieniona

Cytat:
2011-01-22 13:34:40, Biały pisze:
Kolego sprecyzuj... Wymieniłeś turbinę na nową czy regenerowaną? Co było przyczyną wymiany? Po zresetowaniu kompa jest wszystko OK tzn. że obecnie brak jest błędów tak? Czy przy dodaniu gazu (na rozgrzanym silniku) auto dymi? Oczywiście chodzi mi o mocne dymienie w stylu "kopci na biało" lub "kopci na niebiesko lub czarno" Reasumując... Nie przycina Ci się przypadkiem zawór sterowania turbiny? [ wiadomość edytowana przez: Biały dnia 2011-01-22 13:35:53 ]

Turbina jest podmieniona z innego jeżdżącego samochodu, a dymi na czarno

Co z tego ze wymieniona? Jeżeli kopci Ci na czarno to albo turbina zwalona albo zawór sterowania lub podciśnienia (różnie to nazywają) albo wtryski "leją"

BTW. Nie odpowiedziałeś na wszystkie pytania. Nie cytuj postu jezeli jest jeden po drugim bo "pierdolnik" robisz

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

[ wiadomość edytowana przez: Biały dnia 2011-01-22 19:15:29 ]

Cytat:
2011-01-22 19:13:58, Biały pisze:
Co z tego ze wymieniona? Jeżeli kopci Ci na czarno to albo turbina zwalona albo zawór sterowania lub podciśnienia (różnie to nazywają) albo wtryski "leją" BTW. Nie odpowiedziałeś na wszystkie pytania. Nie cytuj postu jezeli jest jeden po drugim bo "pierdolnik" robisz [ wiadomość edytowana przez: Biały dnia 2011-01-22 19:15:29 ]

Jest super moje cacko odzyskało moc okazało się że przycinał się zawór ERG, ale mam kolejny problem po wciśnięciu sprzęgła aby zmienić bieg już w czasie jazdy to wydobywa się taki metaliczny odgłos po stronie kierowcy.