Kilka pytan - sprawy e39

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A wiec stalo sie, stalem sie bardzo szczesliwy, gdyz zakupilem sobie e39 530d touring 2000 rok i mam kilka irytujacych mnie pytan:

1. wedlug danych od 0 do 100km ten silnik ma 8.9 sek - u mnie jakies 12- 13 sek

2. ekonomizer na maxa wskazuje 20litrow a nie wiecej jak wcisne na maxa pedal gazu

czy to normalne w tym silniku??

Cytat:
2006-09-26 22:19:02, zdunekm pisze:
A wiec stalo sie, stalem sie bardzo szczesliwy, gdyz zakupilem sobie e39 530d touring 2000 rok i mam kilka irytujacych mnie pytan: 1. wedlug danych od 0 do 100km ten silnik ma 8.9 sek - u mnie jakies 12- 13 sek 2. ekonomizer na maxa wskazuje 20litrow a nie wiecej jak wcisne na maxa pedal gazu czy to normalne w tym silniku??

Wydaje mi się ze 12-13 sek to troche duzo, nie wiem dokładnie ile wynosi u mnie bo nie mierzyłem, ale PORSCHE BOXTER miał problem mnie odstawic, a ekonomizer u mnie osiąga max wychylenie.

u mnie ekonomizer podobnie - wychyla się do końca.
zwykle z nikim się nie ścigam ale kiedyś miałem okazję ruszyć spod świateł z saabem 95 aero (3.0 benzyna, ok 250 km z tego co wiem). do 120 km/h szliśmy łeb w łeb, dopiero później zaczął odjeżdżać.
tak wiec wygląda na to, że coś jest u Ciebie nie tak

sprawa jest takiego typu ze mam lekko piekniety kolektor, a jak wiadomo w nowych modelach BMW i AUDI daje plastikowe kolektory w celu odchudzenia masy pojazdu, i tu wlasnei robia blad, ale lekko zyga mi olejem na pompke paliwa i filter, u mnie w miejscowosci spawaja wszelakie tworzywa sztuczne, podjechalem do nich i koles ocenil ze mozna to zespawac jak najbardziej i bedzie sie trzymalo, ocenil ze kolektor jest wykonany z tworzywa PPS a nie z ABS, ponoc PPS jest bardziej wytrzymaly na temp. Teraz pozostaje mi sciagnac kolektor i dac do zespawania, przed kolektorem znajduje sie zawor podcisnieniowy AGR , przez drobne szczeliny miedzy laczeniem dolnej czesci kolktora z gorna wylatuje olej i pewnie powietrze dlatego mam oslabiony silnik, no tak mi sie wydaje , taka moja tez, napiszcie co sadzicie o tym przypadku, bo dla mnie kompletna klapa z tym kolektorem, DZIEKI BOGU ze nie musze dac 1800 zł za nowy lub jakas uzywke ktora nie wiadomo ile pochodzi. pzdr

tak , i znow drobne problemy, mianowicie :

1. podczas otwarcia drzwi zaswiecaja sie wszystkie swiatelka tzn. spod na prograch z 4 stron w srodku lampka i lampa bagaznika, natomiast nie zapalaja sie lampki tylnich drzwi zarowno po prawej i lewej stronie, dol swieci tylko gora nie, zarowki sa OK , lampki do czytania gazet swieca tylko te z boku nie, jaka moze byc tego przycyzna?? bezpieczniki sa cale, czy jest mozliwy blad komputera? wiem ze przez 3 sek przytrzymuje sie przycisk srodkowy nad lusterkiem i lampki sie calkowicie wylaczaja, po ponownym wlaczeniu wszystkich lampek te z tylu nadal sie nie zapalaja .

[ wiadomość edytowana przez: zdunekm dnia 2006-10-04 23:49:38 ]

Zanim napisales o peknietym kolektorze od razu przyszedl mi na mysl przeplywomierz no ale skoro jest pekniecie na kolektorze jak pospawasz powinno pomoc (dostaje falszywe powietrze). Ale nie liczylbym ze bedzie dzialac wiecznie

pozdro i gratulacje z zakupu nowego autka

wyciekami sie za bardzo nie przejmuj W koncu to dizel

Cytat:
2006-10-05 08:44:24, zwirowaty pisze:
Zanim napisales o peknietym kolektorze od razu przyszedl mi na mysl przeplywomierz no ale skoro jest pekniecie na kolektorze jak pospawasz powinno pomoc (dostaje falszywe powietrze). Ale nie liczylbym ze bedzie dzialac wiecznie pozdro i gratulacje z zakupu nowego autka wyciekami sie za bardzo nie przejmuj W koncu to dizel

nie to chyba nie jest wina przeplywomierza, po prostu kolektor dziurawy, taka moja opinia , nie wiem co z tymi lampkami

co do lampek wymontuj ( nie bedzie problemu) i zobacz czy przy otwrtych drzwiach dochodzi prad, jezeli nie (zycze ci zeby dochodzil) to lipa bedziesz musial zdjac podsufitke i jakos zmostkowac

Cytat:
2006-10-05 22:58:51, zwirowaty pisze:
co do lampek wymontuj ( nie bedzie problemu) i zobacz czy przy otwrtych drzwiach dochodzi prad, jezeli nie (zycze ci zeby dochodzil) to lipa bedziesz musial zdjac podsufitke i jakos zmostkowac

nie ja stawiam na blad modulu swiatel, bo te lampki do czytania gazet swieca czyli prad jest, w kazdym razie mniejsza o to, i tak swieci lampa bagaznika i widac z tylu swidzenia

noi mam kolejne zapytania:

Mam navi 16/4 czy jest mozliwosc ogladania DVD i TV, w 4/3 ekranie wiem ze mozna odblokowac funkcje TV a tu nie wiem, co do DVD jak zmienie zmieniarke z czytnikiem DVD bede mogl ogladac filmy?? druga sprawa: wiem ze mam webasto ale potrzebny jest do tego pilot, na realoem.com szukalem go nie moge znalezc, chodzi mi o numer tego. Przychodzi zima przydaloby mi sie ciepelko w srodku, pzdr