D¼wiêk w centralnym zamku BMW E-36 325i

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Wiam wszystkich. Mam ma³y problem. Podczas zamykania i otwierania auta pilotem by³o charakterystyczne pikniêcie (odg³os) informuj±cy ¿e auto zosta³o otwarte b±d¼ zamkniête. Od paru dni dziêk ten przesta³ siê odzywaæ. W czym tkwi problem? Gdzie szukaæ rozwi±zania?

My¶le ¿e najlepiej w instrukcji obs³ugi alarmu. W³±czy³e¶ pewno cichy tryb zamykania i otwierania. Umnie sie taki uruchamia³ po od³±czeniu akumulatora , lub gdy w³o¿y³em kluczyk do stacyjki i przytrzyma³em przycisk otwarcia. Ale to wszystko zale¿y od typu alarmu.pozdro

[ wiadomo¶æ edytowana przez: pawelmaj dnia 2006-09-03 23:29:36 ]

Albo pad³a Ci syrenka alarmu . To czêsta ustrerka ,szczególnie po deszczach , które ostatnio trochê popada³y. Chyba ,¿e faktycznie przez nieopaczno¶æ wprowadzi³e¶ alarm w tzw. "tryb serwisowy" b±d¼ te¿ "ciche za³±czanie" ale jabym stawia³ na syrenkê .
Pozdrawiam .

Mo¿e to byæ syrenka bo to nie sta³o siê nagle, ¿e przesta³ dawaæ dzwiêk tylko raz by³, a raz nie, a¿ w koñcu ca³kiem zamilk³. Ale te¿ pare razy podczas gdy kluczyk by³ w stacyjce zda¿y³o mi siê zamkn±æ i otworzyæ auto i gdyby to by³o przez wprowadzenie alarmu w "ciche za³±czanie" to jak siê w³±cza spowrotem ten dzwiêk?

a jaki to jest alarm ?? jest na pilocie jaka¶ nazwa ??

Sorki, ¿e przez tyle czasu milcza³em, ale nie mia³em czasu ¿eby posiedzieæ spokojnie na kompie. Nie wiem jak, ale ku mojemu zdziwieniu ja do otwierania auta pilotem i odezwa³ siê pikniêciem. Wszystko ju¿ jest dobrze oprócz tego, ¿e nadal nie mam pojêcia co, jak i dlaczego je¶li chodzi o ten alarm. Na pilocie pisze jedynie LANGEFORD. Wygl±da on tak: Bêde wdziêczny za jakis opis do niego.

[ wiadomo¶æ edytowana przez: Adam_Jabu dnia 2006-09-16 12:48:03 ]