Dziwne szarpanie Omega A c20ne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Jak w temacie, szrpie w zakresie 1700-2300 obrotów, ale dzieje sie to tylko na LPG, na benzynie smiga bez zarzutów. Dodam że dzieje dość żadko i nie ma znaczenia czy silnik jest rozgrzany czy zimny (nie posiadam złącza do odczytania kodów). Wzrosło również spalanie w trasie jaki i w mieście.

Co obstawiacie??

Pozdrawiam

moze filtr gazu,nawet jak wymieniales niedawno czasami zatankujesz gdzies jakis dziadoski gaz i go pozatyka.

filtr powietrza tez bym sprawdzil.

Nie napisałes jaka masz instalkę LPG.Jeśli II, III generacji i parownik ma duży przebieg to z membrany zrobił się papier i stąd więcej pali.Co do szarpania to przyczyną może być jakieś zacinanie się w dopływie gazu lub zalewanie jego nadmiarem.

Instalka II geneacji (LOVATO) a na gazie przjechane jest ok 35 000. Filty niedawno wymieniane ale zajże tam dzis.

Pzdr

Przewody, kopułka, świece?

Możesz mieć lewy dopływ gazu.Ja tak miałem i nie chciał mi pójść powyżej 2000 obr.A potem strzelał mi antywybuch.

a pokrec moze śruba na reduktorze ,mnie chodził super 2 miechy i nagle dziś 500-1500 obr na jałowym
pokrecilem śruba i na razie jest ok

Ja też miałem podobny problem i to dość niedawno. Przy przełanczaniu z benzyny na gaz początkowo mi gasł ale jak dostał więkrzych obrotów to już chodził. Tylko wtedy obroty skskay od 800 do 1400. Pojechałem do gaziarza, on podpioł pod komputer, wyregulował spalanie i jakość mieszanki, spuścił też syf z reduktora - koszt 20zł.
Sam wymieniłem filter gazu - koszt 6zł.

jeżeli to wina przewodów WN i "reszty zapłonu" to czego na benzynie nie ma szarpania??

Cytat:
jeżeli to wina przewodów WN i "reszty zapłonu" to czego na benzynie nie ma szarpania??

Bo gaz jest bardziej czuły na takie sprawy. To samo było u mnie.

pozdrawiam

Filtry wymienione i dwa dni było spokoju, az do dzis. Zaczeło śmierdzieć spalenizną (elektryka) i gaz "strzelił". Tak że czeka mnie wymiana kabli i kopółki Ile mnie to moze kosztować??

Pozdrawiam

Witam.
Ja założyłem świece NGK, kabelki Janmora i ąutko ładnie ładnie się sprawuje.Poszperaj w Allegro , porównaj z cenami w sklepie i wybierz lepszą ofertę.Z tego co pamiętam za świece ok.50zł i kabelki 100 z małym hakiem.
Pozdrawiam

świeczki mam NGK i mają ok 5 kkm. kable do wymiany na 100% ale pytam co jeszcze nalezy wymienic zeby juz bylo OK.

Pozdrawiam

Cytat:
2006-09-12 14:56:41, Adrian_M pisze:
(nie posiadam złącza do odczytania kodów)

Dlaczego?

nie posiadam=nie mogę znaleźć ???

Jak wymienisz kable WN to pozostanie tylko regulacja.
Ewentualnie odkręć dolną śrubę na parowniku i zobacz czy nie wyleje się z niego jakieś świństwo.

Cytat:
2006-09-23 17:22:08, PiotrS pisze:
Dlaczego?

- szukałem sam, nie znalazłem
- przysyłali mi zdjęcia, nie znalazłem
- szukaliśmy z kumplem na stacji diagnostycznej, nie znaleźliśmy
- na XI LOB PARTY szukałem z ROBERTHEM, nie znaleźliśmy

więc chyba nie ma...

Pozdrawiam Adrian