Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piotrek89 Warszawa | 2008-01-18 15:29:07 Nie ma tam takiego zamku na kluczyk tylko jest taka łapka którą trzeba pociagnać zeby otwrzył sie schowek. Pociagam łapke, ona odbija jakby było wszystko ok ale schowek sie nie otwiera... Zaraz pobróbuje jakoś od dału z zawiasów ją wyciagnać. A w razie jaby mi sie nie udało to jest możliwosć zeby zdemontować cały przedni kokpit i w ten sposób sie do niej dobrać?? Jest sens wszystko rozkręcać?? |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2008-01-18 17:36:56
To juz lepiej od razu po saperow zadzwon |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2008-01-18 18:35:14
Z tego co kojarzę to śrubki które mocują schowek są schowane właśnie pod otwieraną klapką więc raczej kiepsko to wygląda. Rozkręcanie całości wg mnie raczej niewiele da. Ale szczegółowo nie pamietam jak to było a corolli juz nie mam. Mozesz podpytac i poszukac na forum corolla clubu. Gdzies juz byly takie watki o zablokowanym schowku. Mozliwe ze na tamtym forum. |
piotrek89 Warszawa | 2008-01-19 18:49:10 Nie wiem jak ja to zrobie... Chyba wyrwe jakoś stary zamek i wstawie nowy... Boje się tylko zeby drzwiczek nie uszkodzić... Jak sie zbiore zeby to zrobic to pochwale sie jakie osiągnąłem efekty... |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2008-01-19 19:54:51
Moze lepiej wlasnie rozwalic/rozciać/rozwiercić drzwiczki niz wyrywać i uszkodzić cała konsole. Schowek dokupisz na allegro raczej bez problemu. |
polakus TOYOTA DRIVER e18/mr2 w30 Ruda Śląska | 2008-01-19 20:25:48
popieram kolege,zapraszam do nas www.corollaclub.org |
Linek TOYOTA DRIVER E11 2.0 D4D Łódź | 2008-01-19 23:08:26 w starej carinie to miałem tam na takiej listwie blaszanej te zawiasy od schowka a ta listwa to na dwie śrubki 6 czyli kluczyk 10 była przykręcona |
Tragbier TOYOTA DRIVER TOYOTA COROLLA CE100 Sandomierz | 2008-01-21 09:14:54 to kiepska sprawa ale da rade pod schowkiem masz kliny po bokach musisz je wyciągnąc i wyjmiesz schowek bez niszczenia wiem bo sam tak mialem i to na wakacjach ja użylem widelca z restauracji i schowek niestety do wymiany ale teraz wiem że można to było tak załatwić kliny od spodu nic więcej .schowek znależć to nie taka latwa sprawa okazuje sie że to częsty przypadek ja kupilem z rozbiórki na allegro za 70 zł ale cwaniaczki co wiedzą o tym bólu wołaja 150-200 zł. schowek sklada sie z dwoch częśći jest na zatrzaski ale taki sposób wyjmowania jest niepewny zatrzaski moga sie polamać problem w tym że sruby do zamka znajduja sie w środku schowka i trzeba sie tam dostać raczej szukaj schowka .mam corolle 94r. pozdrawiam
|