Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Anonymous Niezarejestrowany | 2002-09-26 22:51:44 Witam chciałbym kupic Poldka mam 4 tysiące złotych. Na co mam zwrócić uwagę przy kupnie ? Czym sie kierować przy zakupie ? |
Anonymous Niezarejestrowany | 2002-11-17 19:51:42 ...i mam pytanie. Da się sprawdzić, czy auto chodziło na taksówce?
(Jakieś ślady po montażu taksometru itp.) Adam |
trombocyt Miłośnik FSO Polonez LE Gdynia | 2002-11-18 09:47:59 Teoretycznie jest taka możliwość a praktycznie to różnie bywa. Samochody taxi powinny mieć wbity stempel do dowodu rejestracyjnego przeznaczenie samochodu - TAXI
kolejną sprawą są plomby na lince prędkościomierza dokładnie przy samym prędkościomierzu i oraz druga plomba montowana jest przy skrzyni biegów pod spodem. Problem jest w tym, że można pozacierać wszystko usunąć i pozacierać ślady, najbardziej podejrzany może być wymiana dowodu rejestracyjnego aby wyczyścić stempel z przeznaczeniem pojazdu |
trombocyt Miłośnik FSO Polonez LE Gdynia | 2003-05-22 10:08:25 Ja powiem Tobie tak nie ma reguły mozna trafić dobrego Poldka starego, który bedzie lepiej utrzymany od niejednego nowszego. Jeżeli przeznaczasz 5 tyś to może nawet uda się Tobie trafić Caro z 96 r. A ten ma już hamukce Lucas i nowe podszybie i taki mi się bardzo podoba. Co do rdzy to bywa różnie sekretem jest prawidłowa konserwacja. Radziłbym kupić auto od pierwszego właściciela Skoro ma go od nowego to pownien mieć ksiązkę gwarancyjną podbitymi wszystkimi przeglądami OT jeżeli dbał o niego a takie przeglądy robi się co 10 tyś. km. Jeżeli nie ma takich przeglądów to może zawsze powiedzieć że sam wszystko robił ale równocześnie mógł nic nie robić. Mnie na gazie jeździ się lepiej niż na benzynie. Nie odczuwam znacznych spadków mocy itd. Szerzej mogę napisać w mailu |