@@@ radio @@@

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Eh.. ale pech ;-/ jak nie szyba to znów radio ;-/ Mam w swojej beci radyjko z 1990r blaupunkt z podświetlnieme skali na żółto;-takie maksymalnie staro dawne,na dodatek nie chodzi już kaseta.Rozpacz poprostu..Kupiłem okazyjnie sony,w miare nowe zadbane, pomarańczowe podświetlenie..no to wymieniam radyjko a tu klapa-- wyszło do połowy i dalej ani drgnie,w czterech rogach są miejsca na "gwoździe" to spoko włożyłem odskoczyło i wyciągnołem radyjko do połowy i dalej nie idzie,myśle są zatrzaski w ramce i radio dalej nie idzie,a teraz do końca nawet sie nie da włożyc spowrotem..Pojechałem do firmy,profesjonalnej!!!! co zajmuje sie montarzem audio i nie dali rade nawet w klilka osób.Powiedzieli że nie biorą sie za rozbieranie tych plastików bo strach..Prosze o pomoc co z tym zrobić? Czy rozbierać te plastiki, bo kurde zaraz z boku jest komputer;-/... strach czy pieprzyć to i jechać do serwisu bmw i mi to rozbiorą ale za jaką kase ;-ehhhh nie mam pojęcia..a radio jak wystaje tak wystaje..jak to źle wygląda to maksakra!! pomocy!!! jakieś schematy czy coś???????????????????????????

może zacznij od tego jaka to beemka

e34 520i help me!!!

Według twojego opisu to radio powinno wyjść. Może włożyłeś za cienkie gwoździe. A poza tym w trakcie wyciągania powinny one być ustawione prostopadle do płaszczyzny panela radia, czyli dokładnie poziomo.

Możesz też skorzystać z dostępu do radia od tyłu, od strony schowka. Wystarczy zdemontować schowek i kilka plastików (tak jak przy wymianie filtra przeciwpyłkowego) i uzyskasz dostęp do radia od tyłu. Jak przyświecisz latarka to zawsze możesz zobaczyć coś więcej niż z przodu.

jakieś schematy jak rozebrać te plastiki od schowka?

Witam !
Jesli mogę coś doradzić , ja używałem do wyjęcia radyjka
zwykłych wierteł uniwersalnych (podajże 4 lub 5, ale nie powiem na 100% bo sa w narzędziowni Beci).
Pasują idealnie.
Czasem jednak może jakaś blaszka z kieszeni zawadzić o radyjko.
Pozdrawiam

kwestia jest tego typu że radyjko do połowy wychodzi i dalej nic, nawet drgnie ;-/ a te wiertełka to jedynie chyba do tych czterech dziurek po rogach, ale one już nie są potrzebne bo radio wyszło dopołowy a one wchodzą koło 2 cm..także w ten sposó sie nie da..a na siłe nie wyciągam bo sie boje że połamie plastiki...musze rozebrać te plastiki..ale jak sie do tego zabrać????

Kwestia jest tego typu że żaden mechanik nie chce sie podjąć ściągania tego panela środkowego by wyjąć radio ;-/Pisałem meila do aso BMW częstochowa i łódz. Odpisali mi że wymiana radia to koszt 150- 200 pln ;/ to strasznie dużo...Nie wiem czy zaprowadzać auto czy nie, a teraz to co dostrzegłem dziś wieczorkiem..Zawsze pięknie świecił komputer,wszystkie guziczki były podświetlone..a dziś jade wieczorkiem i nic nie świeci..Napewno coś nie styka,przy próbie wyciągnięcia radia sie to popsuło..Jakoś nie moge przyzwyczaić sie do ciemności na miejscu tego komputerka;-/ Pomocy.Jak to sprawdzić co sie stało, czemu nie świeci??tak było fajnie...Czy dam sobie z tym rade sam? Czy jednak ASO ? ale to taki duży koszt(..) Pozdrawiam i licze na wasze sugestie..a poza tym bmw to super bryka!!!!

Prosze o porade,jak sie do tego zabrać..do tego środkowego panelu gdzie jest radio!! jakieś schematy???

weź pilniczek i przejedź dookoła radia i zobacz w którym miejscu haczy. ja bym na siłe wyrwał

Cytat:
2006-09-26 17:25:53, kosmat pisze:
Prosze o porade,jak sie do tego zabrać..do tego środkowego panelu gdzie jest radio!! jakieś schematy???

sprobuj moze wyjac panel nawiewu, licznik i jakos wypchac reka te radio moze pusci, albo schowek wyciagnac wtedy bedziesz mial wieksza widocznnosc co je trzyma , no tak mi sie wydaje

a możliwe jest że przy próbie wyciagania odłączyło sie zasilanie podświetlenia Board Computer? Bo samo raczej to nie zgasło..To mnie bardziej irytuje..

Prosze Was chłopaki o pomoc w tej kwesti..Czy odstawaić autko do ASO BMWw Łodzi?Dzwoniłem tam, powiedzieli że zrobia mi to za 150 pln..to cholendarna kwota!! za taką głupote..masakra

W życiu bym tyle nie dał. Poszukaj jakiegoś rzemieślinka wśród znajomych i zrobi Ci to za 50zł a nie 150

Cytat:
2006-09-30 19:45:37, sieka pisze:
W życiu bym tyle nie dał. Poszukaj jakiegoś rzemieślinka wśród znajomych i zrobi Ci to za 50zł a nie 150

za 50zł nik Ci tego nie zrobi, to po pierwsze, po drugie 150 zł to niedrogo skoro rzecz sie ma juz w takim stanie ze nie ma na to sposobu, jak to powiadaja pewnych rzeczy czlowiek nie przeskoczy, ja bym jechal do ASO niech sie tam bawia jak juz nic nie mozna zrobic, przy okazji powiedzialbym zeby zrobili te lampki od board computera i tyle.

Cytat:
2006-10-01 16:29:22, zdunekm pisze:
przy okazji powiedzialbym zeby zrobili te lampki od board computera i tyle.

i wtedy zawołają nie 150zł tylko 300.

cześć. Ja też miełem ten problem, ale nie wiem czy masz to samo. U mnie poprostu zaklinowała się kostka w szczelinie bocznej kieszeni i dlatego radio nie chciało wyjść. Mocniej szarpnąłem i wyszło...... wyskoczyła kostka z radia i po kłopocie. Spróbuj najwyżej ci kabelki wyjdą z gniazda, ale to już chyba nie kłopot? Oby to było to!!!! Pozdrawiam!

nie wiem wogole w czym problem...
Czy ktos tu rozbieral konsole srodkowa w E34 bo widze ze nie!!
Zdejmij boczne zaslepki, masz tam 4 wkrety - wykrec je. Otworz schowek, po lewej stronie masz 1 srube - czarny wkret. Nad dywanikiem pasazera sruba, gwint normalny, taka sama po stronie kierowcy w tym samym miejscu.
Podnies skore na recznym, pod spodem jeden wkret. Tylna czesc tunelu odkrecasz wyjmujac tylni maly schowek (ew, zaleznie od wersji kratki nawiewu - sa tu 2 wkrety), srodkowe plastiki sa jeszcze skrecone 1 wkretem po srodku w kieszeni.
Zaczynasz rozbierac od tylu po kolei. i masz radio z kazdej strony widoczne!!!!!
CALOSC TO OK 30 MIN DEMONTAZ + MONTAZ!!!!

150 zl w serwisie

Pozdrawiam....