Nowi użytkownicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W związku z takimi kwiatkami, może warto by się zastanowić nad czymś w rodzaju "okresu próbnego" dla nowych użytkowników forum? Załozy konto na motonews, wpada z jakimś ogłoszeniem komercyjnym i to jeszcze nie w tym dziale, co trzeba, a potem się obraża/obraża innych. Dla mnie klubowa giełda zawsze była jakimś tam gwarantem solidności - i mówię tu o różnych giełdach: w klubie Espero, Opla, Autokąciku czy tutejszej. Ale od jakiegoś czasu zacząłem sprawdzać "staż" ogłoszeniodawców i się kazało, że spora część to "nowi" logujący się tylko po to, żeby coś sprzedać. Dla mnie to nie jest w porządku - od takich ogłoszeń są tradery, gratki, czy inne otomoto. W klubie/na forum powinni sprzedawać rzeczy/auta klubowicze, ew. inni, jezeli klubowicz poleca temat (bo tak czasem się zdarza).
To takie moje spostrzeżenia - może ktoś ma pomysł, jak rozwiązać tę kwestię...?
Pozdrawiam!
P.

Na forum opla na motonews jest tak zrobione, ze jezeli nie jestes w klubie to nie napiszesz zadnego postu, no ale na tym forum to by nie przeszlo. Mysle, ze narazie zostanie tak jak jest, a okres probny niby jest bo zaden niepewniak nie dostanie TOYOTA DRIVER, musi cos najpierw popisac na forum.

No to zablokować "świeżym" dostęp do giełdy, a jeżeli napiszą w innym dziale - automatycznie wywalac...
Sam nie wiem, tak sobie kombinuję...

Witam

Zgadzam się. Niestety są tylko 2 opcje pisania na forum:
-tylko dla klubowiczów
-dostep dla wszystkich.

Podoba mi się podejście pyrka. Można uczynić watek kupie/sprzedam dostępnym tylko dla klubowiczów ale wtedy kazdy nowy będzie tworzył swój wątek o tym co ma do sprzedania bo przecież nie ma specjalnego wątku. Można by zatem na stronie głównej forum zamieścić mini regulamin w którym bedzie wyraźnie napisane, ze reklamować się nie wolno do czasu uzyskania statusu klubowicza a wszelkie posty "sprzedam" będą od razu kasowane. Chętnie się tego podejmę

Co Wy na to?

Cytat:
2006-10-07 22:37:23, pyrekcb pisze:
No to zablokować "świeżym" dostęp do giełdy, a jeżeli napiszą w innym dziale - automatycznie wywalac... Sam nie wiem, tak sobie kombinuję...

no mozna by , tylko czy jest taka opcja i czy Gielda na tym nie ucierpi , bo wlasnie wiekszosc ogloszen chyba to wlasnie daja swiezaki tak zwane. No ale za wywalaniem ogloszen ktore sa w zlym miejscu jestem za, a za jakies wyzwiska to odrazu ban od admina niech bedzie.
Edit: Misiek ja nigdy nie czytalem regulaminu na zadnym forum jakim bylem , nie wiem czy ktos bedzie sie meczyl i czytal

[ wiadomość edytowana przez: CzapCzap dnia 2006-10-07 22:54:37 ]

Cytat:
2006-10-07 22:52:30, CzapCzap pisze:
Misiek ja nigdy nie czytalem regulaminu na zadnym forum jakim bylem , nie wiem czy ktos bedzie sie meczyl i czytal

Ja podobnie

A ja mówię, zostawic tak jak jest, tylko kasować te wszystkie "wypociny" świeżaków

Cytat:
2006-10-07 22:52:30, CzapCzap pisze:
Edit: Misiek ja nigdy nie czytalem regulaminu na zadnym forum jakim bylem , nie wiem czy ktos bedzie sie meczyl i czytal

i ja tak samo
tak wiec robić tak jak pisal marcin usuwać usuwac i jeszcze raz usuwac

Bo sama zmiana treści raczej nic nie da i taki post-śmieć zostaje A tak by nie było wcale śmiecia

Cytat:
2006-10-08 19:26:56, looqasch pisze:
Bo sama zmiana treści raczej nic nie da i taki post-śmieć zostaje A tak by nie było wcale śmiecia

Pięknie to napisałeś popieram

Cytat:
2006-10-08 09:23:21, marcin032 pisze:
A ja mówię, zostawic tak jak jest, tylko kasować te wszystkie "wypociny" świeżaków

no chyba tak będzie najlepiej, może nie aż tak jak mówi rushy, ale ewidentne śmieci jak mówi looqasch