Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
marcin032 TOYOTA MANIAK E11, E12 Białystok | 2006-10-10 19:17:14 Kitza, jak znam życie, ceny będą takie same tylko, że teraz masz większy wybór, później zostają same ochłapy |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2006-10-11 00:42:30 właśnie, kolego, czym Ty teraz sie bujasz??
Uniroyal ma dlatego niższą cenę, że po sezonie zostają z niego druty... pomyślałbym nad GY UG7, albo Michelin Alpin... z tendencją do Michelina, który jest naprawdę świetną oponą, i gdybym nie był zaopatrzony już na 2 sezony, to bym sobie takie sprawił Sava okazał się najlepszą oponą w teście opon gównianych, gdzie występowały firmy takie jak Nexen, Marshall, Falken, Lassa, Dębica, itp itd... za to Frigo II zjechali aż miło... najgorsza nota ze wszystkich w teście na nawierzchni mokrej... :d pzdr |
kitza TOYOTA FRIEND Suzuki Swift MK6 Nowy Sącz | 2006-10-11 01:13:07 No to sprowadziłeś mnie na ziemię
Teraz powożę Swiftem MK6 Zastanawiając się nad oponami sugerowałem się opiniami na opony.com.pl. W ubiegłym roku gdy szukałem zimówek do Starletki, właśnie dzięki tamtejszym opiniom wybrałem BF Goodrich i nie pożałowałem wyboru. Fakt, że znacznie mniejszy rozmiar bo 155/70/13 ale wrażenia z jazdy potwierdziły przeczytane opinie. Odnośnie Savy wyczytałem gdzieś, że "uplasowała" się wysoko w teście ADAC, stąd brałem również je pod uwagę. Nie sądziłem jednak że w takim towarzystwie (sam tej klasyfikacji nie widziałem). |
marcin032 TOYOTA MANIAK E11, E12 Białystok | 2006-10-11 07:36:02
Lubię takie testy , w których wszystko zależy od tego, kto jaką kasę wyłożył dla testujących Dlatego z reguły nie czytam takich głupot |
kitza TOYOTA FRIEND Suzuki Swift MK6 Nowy Sącz | 2006-10-11 08:01:55
Dlatego kierowałem się opiniami użytkowników |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2006-10-11 12:09:42
nie będę Cię przekonywał, bo tak samo jak z LPG nie ma sensu na ten temat z Tobą rozmawiać gdybyś wiedział na czym polega działanie ADAC czy ÖAMTC, nie pisałbyś "takich głupot" zapraszam tych, co nie są najmądrzejsi na świecie TUTAJ - ADAC Tanie opony i TUTAJ - 185/60/14 i TUTAJ - ÖAMTC pzdr |
marcin032 TOYOTA MANIAK E11, E12 Białystok | 2006-10-11 15:52:00
Widzę, że masz aroganckie podejście do mnie, ale prawdą jest, że do gazowni mnie nie przekonasz , bo coś, co ma więcej wad niż zalet, nie nadaje się do mego samochodu
Nic wcześniej nie mówiłeś, że chodzi Ci o testy ADAC, no ale i ja nie wspomniałem, że te są w miarę uczciwe P.S. Nie uważam się za najmądrzejszego. |
kitza TOYOTA FRIEND Suzuki Swift MK6 Nowy Sącz | 2006-10-11 18:36:08 Panowie dajcie spokój
Prosiłem o poradę, a wywiązała się sprzeczka. Proponuję i po na zgodę Co do testów ADAC to można im wierzyć czy nie bo się nieco pogubiłem? |
marcin032 TOYOTA MANIAK E11, E12 Białystok | 2006-10-11 18:57:53
Można, ale zawsze jest tak, że dopóki sam nie spróbujesz, to nie powinieneś się opierać tylko na testach |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2006-10-11 20:13:28 Piszmy o zimówkach...
Moderator |
kitza TOYOTA FRIEND Suzuki Swift MK6 Nowy Sącz | 2006-10-11 20:13:30 Czyli rozumiem, że jestem w punkcie wyjścia
Kupię chyba pierwsze lepsze a potem powiem czy ADAC kłamał czy miał rację |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2006-10-11 23:13:24 koniec sprzeczek - każdy ma swoje zdanie, i ja do mojego nikogo przekonywać nie będę...
Co do zimówek : od kilku lat jeździ się u mnie w domu na tym, co w ADAC wygrywa : 1) Michelin Alpin I / II - super gumy, rewelacyjne w zużyciu, i przy okazji dobre na wodzie ( nie wiem jak to zrobili ) 2) Goodyear : UG5 / UG6 / UG7 - chronologicznie coraz lepsze, UG5 jest identyczny jak Frigo II, ale kwestia mieszanki... UG7 jest wyraźnie miększy od UG6, ale też lepszy na śniegu i błocie pośniegowym... UG5 jest najtwardszy ze wszystkich - na przedniej osi woziłem je od października do sierpnia ( !! ), jakieś 35kkm, głównie z racji rocznika ( DOT 3900 ), ale tylko w bocznym poślizgu źle się zachowywał... aquaplaning, czy hamowanie na mokrym miał wzorowe przy średnio 170kkm rocznego przebiegu rozłożonego na 3 auta mam dość dobry poligon w domu jedno jest pewne : nie chciałbym jeździć na dębicy, po tym jak pod jedną znajomą Camry rozkleiła się na autostradzie... na tą zimę mam Dunlop WS M3, bo się trafiły za 400zł za komplet po pierwszym śniegu powiem wszystko pzdr [ wiadomość edytowana przez: marcinm dnia 2006-10-11 23:17:50 ] |