Ceny LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Już od samego rana się wkurwiłem .Podjeżdżam pod gazownię, a tu cena 2,15. Myślę sobie-ale wywindował cenę,poddjadę kawałek dalej.A kawałek dalej taka sama cena. Kurwa mać!!!!!!!!!!! Jeszcze wczoraj gaz był po 2,03zł.

Cytat:
2006-10-17 07:07:04, JaRabbit pisze:
Już od samego rana się wkurwiłem .Podjeżdżam pod gazownię, a tu cena 2,15. Myślę sobie-ale wywindował cenę,poddjadę kawałek dalej.A kawałek dalej taka sama cena. Kurwa mać!!!!!!!!!!! Jeszcze wczoraj gaz był po 2,03zł.

No to się zaczęło...ciekawe czy to juz zimowa mieszanka czy kolesie sobie kasę nabijają

podziekowac putinowi. rosja wywindowala znowu ceny gassu.

Cytat:
2006-10-17 07:07:04, JaRabbit pisze:

To ja już od 2 miesięcy tankuję się po 2,17 a Ty dopiero teraz zatankowałeśsie za 2,15 i jeszcze Ci źle ?
Choć z drugiej strony zastanawiam się ile zapłacę w piątek jak podjadę do gazowni

Cytat:
2006-10-17 08:06:59, kisztan pisze:
To ja już od 2 miesięcy tankuję się po 2,17 a Ty dopiero teraz zatankowałeśsie za 2,15 i jeszcze Ci źle ? Choć z drugiej strony zastanawiam się ile zapłacę w piątek jak podjadę do gazowni

Jak się mieszka w bogatym rejonie to się płaci .W biednej wafce było po 2,03
Nie zapłaciłem 2,15 bo byłem w szoku.Przerzuciłem na PB i pojechałem dalej. A poważnie to jak tak dalej pójdzie,trzeba będzie przekalkulować powrót do benzynki.Koniec kłopotów ze świecami,przewodami,check engine,EGR itp.

[ wiadomość edytowana przez: JaRabbit dnia 2006-10-17 09:19:26 ]

ja jeszcze przedwczoraj tankowałem po 1,97 na shellu
ale mi się punkty kończą i teraz trzeba będzie płacić pełną cenę...

gaz drozeje... w Polsce...
diesel drozeje ... w Polsce...

ale czemu tylko... w Polsce... jakos w D gaz i Diesel sa na praktycznei identycznym poziomie od miesiaca i nic nie wskazuje na podwyzke!

Przy takim kursie euro jaki sie ksztaltuje jak tylko euro dojdzie do 3,8 to bede sie tankowac w D do pelna, nie dosc ze paliwo lepsze to i taniej bedzie... chore to!!!

A banzyna tanieje

a gaz znowu w gore dzisiaj na Shellu 2.25 za leetre cos moze czlowieka trafic zwlaszcza ze PB na Carmanie po 3.66 za leetre

Cytat:
2006-10-17 10:34:31, Adam4302 pisze:
A banzyna tanieje

ano ale i tak tania nie jest - jak spadnie poniżej 3,2 to będzie dopiero jazda ale chyba aż tak nie spadnie. Jak zakładałem LPG to własnie tyle kosztowała ale gaz był wtedy po 0,8- 1 zł a teraz to makabra ile to tanie państwo nas doi, nic tylko dalej demokrację wychwalać a może tak by sprzedać ją do Chin czy innej Rosji za tani gaz i paliwo - ja tam mógłbym z wolnych wyborów na darmozjadów zrezygnować i tak guzik z tego mam czy rządzi ten czy inny oszołom

Cytat:
2006-10-17 10:34:31, Adam4302 pisze:
A banzyna tanieje

i będzie taniała dalej.

Dzisiaj baryłka ropy poszła o kolejne 2,2% w dół.

Była to reakcja na oświadczenie Iranu, OPEC nie ograniczy produkcji ropy w najbliższym czasie.

A słyszałem za w/g prawa UE cena LPG nie powinna być wyższa niż 50% ceny PB

Cytat:
2006-11-08 18:08:43, Kula69 pisze:

Szczerze mówiąc pierwsze słyszę.

Cytat:
Wysłany: 2006-11-08 18:08:43

szczerze to tez o tym nie slyszalem ale jezeli to prawda to raczej nie obniza ceny LPG zeby byla 2 razy nizsza od PB tylko na odwrot PB podniosa do ceny 2 razy wiekszej od LPG
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: desperos dnia 2006-11-08 18:20:42 ]

Cytat:
2006-11-08 18:16:44, desperos pisze:
szczerze to tez o tym nie slyszalem ale jezeli to prawda to raczej nie obniza ceny LPG zeby byla 2 razy nizsza od PB tylko na odwrot PB podniosa do ceny 2 razy wiekszej od LPG pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: desperos dnia 2006-11-08 18:20:42 ]

Nie wiem tak słyszałem jak kiedys chodziła fama o gazie po 2.50
niestety to staje sie coraz bardziej realistyczne

Cytat:
2006-11-08 19:15:02, Kula69 pisze:
Nie wiem tak słyszałem jak kiedys chodziła fama o gazie po 2.50 niestety to staje sie coraz bardziej realistyczne

też coś podobnego słyszałem, tylko w nieco innej formie - narzuty państwa typu vat i akcyza zawarte w cenie lpg nie mogą być wyższe niż 50% tych narzutów dla benzyny
nie wiem czy to prawda, a jeśli tak to czy to jest obowiązujące prawo unijne czy tylko zalecenie komisji europejskiej...

Dwa punkty obrad na dzisiaj:

1.Mimo,że w Polsce akcyza na LPG jest dwukrotnie wyższa niż maksimum dopuszczone w UE, Polska nie obniży stawki akcyzowej, bo jest państwem suwerennym i nie musi stosować się do przepisów unijnych.

2.W związku z tym,że akcyza na benzynę jest nizsza niż w UE, musimy ją podnieść do średnich wartości unijnych, bo unia tego od nas wymaga, jako równoprawnego członka unii.

To jest polityka polskich rządzących.Do przemyślenia

ludzie moge płacic te 2,50 ale niech zrobia te zasrane drogi sa takie dziury ze niech je sz.... tr... rozwaliłem amora była kałuza a pod nia zakur.... dziura jak rypłem to myslałem zegnaj opono o alusie nie wspomne a ludzie którzy naprawiaja droge siedzieli na Cepelinie i sie smiali ja stałem w kałuzy i furka zgasła i niechciała odpalic i co mi zostało wyjsc z auta w adidasach i stanac w wodzie do kostek hu.... ich wszystkich pisze skarge do gminy!!!!!!!!!

Przedwczoraj pękła mi sprężyna przednia na Puławskiej przy wyścigach na tych pieprzonych hopach

Cytat:
2006-11-08 19:44:46, JaRabbit pisze:
Polska nie obniży stawki akcyzowej, bo jest państwem suwerennym i nie musi stosować się do przepisów unijnych.

Oczywiście tych, którem tym przy korycie nie są na rękę.