320i e36 coupe-ZAMULA!!! help!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Jeżdze 320i coupe z 93 roku! silnik m50 150km! Wszystko było ok- zbierał sie jak szalony, po prostu bajka aż do momentu kiedy zaczął tracic kopa! Mam wrażenie jakby w ciągu 2 dni stracił jakieś 30% mocy, nie wiem czemu tak sie dzieje- może Ktoś mógłby mi to wyjaśnic! Ogólnie silnik pracuje równo, nie gaśnie, powyzej 5000 obr. idzie jak kiedys ale z wolnych obrotów nie chce sie zbierac, strasznie muli! Dodam że olej itp. wymiwnione, sprawdziłem świece i przewody! Jeśli ktos ma pomysł co Może być przyczyną prosze o pomoc!!! Dzieki- pozdrawiam !

może paliwo jakieś marne wlałeś ??

witam!!
sprawdz filtr powietrza, nastepnie przeplywke a spalanie nie wzroslo?? niewiem jesli obroty nie faluja to raczej nie jest to lambda.heh a moze poprostu sprawdz cisnienie w oponach tez mam taka 320 coupe i kiedys slabo chodzila a co sie okazalo ze z tylu n8ie bylo prawie powietrza heh
pozdrawiam

Zacząłbym od filtra paliwa i powietrza.
Pozdr.

spróbuj se przeczyscic przepustnice, popstrykaj WD40 moze to pomoże! pzdR, przegazuj go na postoju na max obrotów i zobacz jak zachowuje sie zskazówka z obrotomierza! jak wchodzi i schodzi płynnie to przepustnica to chyba jednak nie bedzie ale przeczyscic napewno nie zaszkodzi

[ wiadomość edytowana przez: elroy_85 dnia 2006-11-07 00:12:47 ]

dzieki! ide z nim walczyc pozdro!!!

stawiam na przepustnice