[K] Soczewka-duperelka ;)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej

Potrzebne mi jest to małe ustrojstwo (jak na fotce) od regulacji reflektora.
Może ktoś dysponuje jakimiś pozostałościami po reflektorze soczewkowym lub xenonie

mayster z tego co sie orientuje może być z tym kłopot.
ja do xenona założyłem od starej lampy i jest git.
marios ma moją starą dupo soczewke więc wal do nie go na priv

Hej
Cytat:
2006-10-18 23:36:33, fomin pisze:
...depo wylądwało na cmentarzysku u mariosa jako cel do wiatrówki...

Dzięki, myślę, że coś z nich tam pozostało?
Nie omieszkam skorzystać z protekcji byłego ich właściciela

witam

też poszukuję tego ustroństwa..

mam pytanko, a mianowicie czy w zwykłych lampach hella też są takie same uchwyty??

Cytat:
czy w zwykłych lampach hella też są takie same uchwyty??

Nie

Cytat:
2006-11-06 00:20:49, mitec pisze:
witam też poszukuję tego ustroństwa.. mam pytanko, a mianowicie czy w zwykłych lampach hella też są takie same uchwyty??

No to was zaskocze. W garazu u mnie lezala sobie lampa - pamiatka po poprzedniku omegi, czyli passacie B3. Przy niewielkich przerobkach pilnikiem udalo mi sie dorzezbic takie ustrojstwo, jakiego szukacie. Wczesniejsze zabawy z klejeniem kropelka nie daly spodziwanych rezultatow i mialem juz plan zalac to jakaś masą zywiczną, wywiercic dziure i nagwintowac. Na szczescie podpasowalo od passata. Dziala az milo.

Wiec rada - jak mozecie - poszukajcie w innych lampach by Hella - byc moze i Wam sie uda.

mrozek

Cytat:
2006-11-06 00:20:49, mitec pisze:
witam też poszukuję tego ustroństwa.. mam pytanko, a mianowicie czy w zwykłych lampach hella też są takie same uchwyty??

No to was zaskocze. W garazu u mnie lezala sobie lampa - pamiatka po poprzedniku omegi, czyli passacie B3. Przy niewielkich przerobkach pilnikiem udalo mi sie dorzezbic takie ustrojstwo, jakiego szukacie. Wczesniejsze zabawy z klejeniem kropelka nie daly spodziwanych rezultatow i mialem juz plan zalac to jakaś masą zywiczną, wywiercic dziure i nagwintowac. Na szczescie podpasowalo od passata. Dziala az milo.

Wiec rada - jak mozecie - poszukajcie w innych lampach by Hella - byc moze i Wam sie uda.

mrozek

ja również mam małą radę, też znalazłem pozostałość po poprzednim aucie, była to lampa od opla Calibry i również udało mi się zaadoptować to ustroństwo do jednego mojego xenonka, musze znaleźć tylko jeszcze jedną lampę od Calibry... bo taki sam problem mam jeszcze w drugiej lampie
pozdr

Hej

...a ja z braku szrotu jak w/w zmuszony byłem sobie te ustrojstwo dorobić z metalu.
Trochę zabawy z tym jest, ale na bank mi już nie pęknie