Jak skasować trip w ave 2000

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
cześć,
kłaniam się i mam pytanie:
jak skasować stan licznika "trip" w benzynowej ave sol 2000?
Standardowy sposób znaleziony na froum (przytrzymać 2 sek) nie zadziałał - po dłuższym przytrzymaniu i puszczeniu licznik trip co prawda nie przełącza się na całkowity, ale też się nie kasuje?
Czy jest na to jakiś trik?
Czy konieczna jest wymiana całych "zegarów"?

dzięki za pomoc
mietek

Cytat:
2006-11-12 22:17:33, pan_mietek pisze:
cześć, kłaniam się i mam pytanie: jak skasować stan licznika "trip" w benzynowej ave sol 2000? Standardowy sposób znaleziony na froum (przytrzymać 2 sek) nie zadziałał - po dłuższym przytrzymaniu i puszczeniu licznik trip co prawda nie przełącza się na całkowity, ale też się nie kasuje? Czy jest na to jakiś trik? Czy konieczna jest wymiana całych "zegarów"? dzięki za pomoc mietek

Cos mi to wyglada ze poprzednik cofal licznik i uszkodzil pamiatke.Na poczatek trzebaby wgrac pamiec z dobrego egzemplarza.Jaki masz przebieg?

OK, już mam.
przytrzymać trzeba może troszkę dłużej nic 2 sek., ale nie zbyt długo.
Wtedy, po puszczeniu, się skasuje.
Jeśli trzyma się zbyt długo - efetku nie będzie.
p.m.

[ wiadomość edytowana przez: pan_mietek dnia 2006-11-13 13:35:54 ]

i podczas jazdy tez niema efektu trzeba na postoju

Cytat:
2006-11-13 14:06:09, stiopa46 pisze:
i podczas jazdy tez niema efektu trzeba na postoju

Podczas jazdy, to chyba hardcorowcy próbują takich rzeczy...

Cytat:
2006-11-13 16:01:01, pyrekcb pisze:

Mamie kiedys prawie rękę połamało - zachciało jej sie tripa kasować podczas wyjeżdzania ze stacji. Dobrze że nie zepsuła mechanizmu, pal licho ręka

Cytat:
2006-11-13 16:01:01, pyrekcb pisze:

eeee nie takie rzeczy sie robi podczas jazdy

Cytat:
2006-11-13 21:02:34, CzapCzap pisze:
eeee nie takie rzeczy sie robi podczas jazdy

Bano,
kolega kiedyś tak "dziękował" awaryjnymi (włącznik na zegarach), że o mało nie wjechał na inne auto, bo ramię kierownicy zblokowało się z Jego ręką...

Cytat:
2006-11-13 22:03:17, pyrekcb pisze:
Bano, kolega kiedyś tak "dziękował" awaryjnymi (włącznik na zegarach), że o mało nie wjechał na inne auto, bo ramię kierownicy zblokowało się z Jego ręką...

no tak a CzapCzap ma włącznik awaryjnych na kolumnie kierownicy takze nie straszcie go ze gdzies wiedzie

Cytat:
2006-11-13 22:10:16, sterciu pisze:
no tak a CzapCzap ma włącznik awaryjnych na kolumnie kierownicy takze nie straszcie go ze gdzies wiedzie

Spoko nie sprawia mi to problemu , bardzo dobre miejsce na wlacznik , nie musze odrywac za bardzo rak od kierownicy , opieram dlon na srodku kierownicy(airbagu) i wciskam bezproblemu.
A z hardcorowych rzeczy to kiedys bujalem cari na maxa i trzymalem w reku aparat bo zegary filmowalem

Cytat:
2006-11-13 22:21:00, CzapCzap pisze:
Spoko nie sprawia mi to problemu , bardzo dobre miejsce na wlacznik , nie musze odrywac za bardzo rak od kierownicy , opieram dlon na srodku kierownicy(airbagu) i wciskam bezproblemu.

...a tu akurat trzeba mocniej skręcić...

dlatego powinno się dziekowac migając kierunkami, np prawy,lewy,prawy,lub jeżeli jest mozliwośc to przez CB

Cytat:
2006-11-13 23:39:17, Grzesiek pisze:
dlatego powinno się dziekowac migając kierunkami, np prawy,lewy,prawy,lub jeżeli jest mozliwośc to przez CB

Ja mam na środkowej konsoli...