Spalanie espero 1.8 8v

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich mam takie małe pytanko. Niedawno zakupiłem esperaka z instalacja gazowa i kurcze cos mi sie wydaje ze troche duzo pali (ok 16.5L na 100km). Czy załozenie sruby zamiast silniczka krokowego cos pomoze?? Byłem i gazowników na regulacji i nadal tak samo. AHA swiece i kable wymianione. Za wskazówki bardzo dziekuje. Pozdrawiam.

moze lambda umiera??

za dużo Ci pali...
ja w trasie rpzeważnie mieszcze sie w 10 l

NIestety te typy tak mają.W trasie powinin ci zejśc do 10.
Ale jest roawiązanie:blos i dokładna regulacja (miasto 12 trasa 8,5-9(do 130km/h) i 12-13(130-210 km/h)
MOżesz też poeksperymentowac z mikserem (na większy prawdopodobnie masz 32 mm) ale większy mikser to większe problemy z regulacją.
Niestety mało jest dobrych gaziarzy w tym kraju.

obstawiem sonde

ja mam 1.8 8V + LPG
po mieście spala mi 9L gazu

...korzystaj z opcji "szukaj"
...wątek spalania był poruszany setki razy

Proponuje przejsc na PB. U kolegi pomogla wymiana filtra powietrza i spalanie spadlo, a blosa z tego co czytalem to sie stroi na hamowni.

Cytat:
2006-11-18 14:39:28, maskekk pisze:
Proponuje przejsc na PB. U kolegi pomogla wymiana filtra powietrza i spalanie spadlo, a blosa z tego co czytalem to sie stroi na hamowni.

Hamownia to tylko weryfikacja nastaw.
Dobry mechanik wyreguluje ci go bez probelmu na analizatorze spalin (i tylko ten sposób powinno się regulowac blosa - daje gwarancję prawidłowej regulacji))

Ostatnio przemierzając 650 km na trasie spalił mi esperak (silnik 1.8 CD) 7,27 LPG/100 km. Ważne jest zaznaczyć, że utrzymywalam prędkość jazdy między 90 a 100 km/h, rzadko przyśpieszając do 110 lub 120 km/h. Piękny wynik spalania.

ja najnizej zszedłem do 7,5l

Mój 1,8 na gazie pali 10-12 litrów w mieście, niecałe 9 na trasie (na trzeźwo wolę nie jeździć ).

trasa 9 l LPG + klima = 10l LPG
miasto 12l LPG + klima = 13l LPG