[zastava 1100] sprzegło

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jaka tarcza i docisk pasuje od zastavy? Idzie podpasować bez przeubek od cieniasa/uno itp jak tak to może ktos wie od czego konkretnie.

witam

ja mam tarcze od punto 1 bo wieloklin i srednica pasi. a docisk od renówki ale od fiacisza tez cos podpasi. musi być cieńki bo miejsca mało w kołnierzu malca skrzyni. tylko bierz dobrą tarcze(niestety droga) i od modeli 75 konia itp... masz pewność że pojeździsz a sprzegło jesli to do malca to bedzie się slizagc przy ruszaniu bo inaczej jak bedziesz strzelał z pedału to szybko skrzynia umrze... pozdro

ale to w zastavie ma być a nie w maluchu!

[ wiadomość edytowana przez: owz dnia 2005-11-13 10:27:20 ]

Cytat:
2005-11-13 10:27:06, owz pisze:
ale to w zastavie ma być a nie w maluchu! [ wiadomość edytowana przez: owz dnia 2005-11-13 10:27:20 ]

Własnie. To oryginalnie wszystko w zastawie 1100

...a nie mozesz pojechac na Hetmanska i kupic sprzeglo od zastawy?Poco chcesz to zastepowac jakims innym syfem?...a powinno pasowac od ritmo.

Cytat:
2005-11-13 14:23:19, mufaz pisze:
...a nie mozesz pojechac na Hetmanska i kupic sprzeglo od zastawy?Poco chcesz to zastepowac jakims innym syfem?...a powinno pasowac od ritmo.

Ja powiem ze do zastawy a on da mi jakies od cc i moze jest to samo a wykasuje 3 razy tyle i poiwe ze tego nigdzie nie idzie dostać

Z najslabszego Ritmo powinno byc, skrzynia bez podpartej poloski. Nie wiem jak z Uno. W kazdym razie ja kiedys szukalem mocniejszego docisku do zastavy/128 i jedyne co udalo mi sie ustalic to to ze sprzeglo od skrzyni tzw. wzmacnianej ma wieksza srednice (o 10 mm). Porownaj sobie w katalogu na stronie www.emf.krakow.pl ale w tej chwili nie dziala

zastava 55km
ritmo -128 1100-1300 75km powinno wytrzymać .
co do ich średnicy upewnij sie .
firmowe produkty powinny być ogulnodostępne .

Pytałem sie w sklepie oryginał tarczy 77zł docisk 120zł wiec nie jest zle ale u mnie chyba jest tylko tarcza bo jakby docisk pekł albo cos to by pedał sprzegła chodził bez oporu

witam ja mam sprzegło hybryde , koło zamacchowe uno docisk z diesla cromy i tarcza równiez ale to tylko ze wzgledu na momenty i moc , seryjne nie wyrabiało i slizgało az w koncu pewnego dnia rozerwało je w strzępy, pozdrowienia
ps chodzi miodzio jest duzo wiekszej srednicy niz seryjne

Cytat:
2005-11-14 21:41:05, rafalmaxi pisze:
witam ja mam sprzegło hybryde , koło zamacchowe uno docisk z diesla cromy i tarcza równiez ale to tylko ze wzgledu na momenty i moc , seryjne nie wyrabiało i slizgało az w koncu pewnego dnia rozerwało je w strzępy, pozdrowienia ps chodzi miodzio jest duzo wiekszej srednicy niz seryjne

a co bez zamachu nie podejdzie i co to jest hybryda nie znam sie na tym z kaszloka sie przesiadłem

RafalMaxi: A miesci sie to wszystko w kielichu skrzyni 4?

miesci miesci jeszcze wieksze by weszło tylko po co chyba ze ktos ma zamiar z 200 ps wycisnac z tego silnika czyli ja hyh ale i tak moje sprzegło jest przygotowane na takie moce i momenty
pozdro
ps hybryda to połaczenie czegos co nigdy nie byuło razem chyba

odkopuje

Czy sprzegło 190 wejdzie w obudowe skrzyni 4(seryjnie 180). Czy dociski mają ten sam rozstaw na sruby?