Zdjęcia z remontu cc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jadąc na kjsie w Jaśle pękła sprężynka czwórki w skrzyni biegów co zaowocowało wbijaniem dójki zamiast czwórki.
Silnik wszedł daleko poza skale obrotów ale dojechał do mety.
Prawdopodobnie to spowodowało pęknięcie tłoków.
Dodatkowo wpadło coś do silnika - stożek ma spora dziurę i jest do wymiany.
Efekt widać na zdjęciu 6935 i 6936 oraz jak się przyjrzycie na zdjęciu 6924 widać lekkie spustoszenie w okolicach świec głowica została splanowana więc nie widać rys.
Zdjęcie 6938 pokazuje synchronizator dwójki - przez niego trzeba było wbijać szybko dwójkę by nie zgrzytała skrzynia i bieg ładnie wchodził. Dodatkowo bartek wymienił wszystkie sprężynki w skrzyni - wracając z kjsu w Bieczu pękła sprężynka trzeciego biegu więc do dyspozycji była jedynka i zgrzytająca dwójka no i 5ka.
Ponadto na zdjęciach widać wszystkie nowe uszczelki, nowe przeguby bo stare padły, nowe sprzęgło bo stare się ślizgało a łożysko sprzęgłowe było przytarte. Aha pierścienie były nieszczelne podobnie jak uszczelniacze zaworowe
Aha jeszcze oberwała się poduszka skrzyni biegów.
Zdjęć wałka rozrządu nie mam ale pokaże zdjęcie jak wróci z naprawy - niestety jedna krzywka padła w nim - wałek leżał kilka lat od zaskoczenia pucharu Cc Trofeo widocznie zaszkodziło mu to.
Zdjęcia 6950 - 6955 to 30% - 36 % szpera od pana Kałuży z Kielc.
Ma to pomóc bawić się na szutrze i pokonywać ciasne nawroty na ręcznym bez mielenia kołem co często się zdarza w autach fwd.
Za kilkanaście dni jest szansa że auto złoży się do kupy.
Przy okazji dziękuje bartkowi za pomoc i cierpliwość

czytajac ten opis czulem sie jak na wycieczce... a na prawo widza panstwo... masz czuczu talen do psucia samochodow a tak na serio to neich sie cienkol szybko zlozy do kupy i obys w koncu pokazal co potrafisz ;]

[ wiadomość edytowana przez: Stecyk dnia 2007-01-22 17:50:51 ]

Bo w sumie to jest taka wycieczka jak spsuć auto w pół roku.
jak skoncze to zrobie podobną wycieczke po hamulcach i zawieszeniu.
chciałbym w tym seoznie wywalczyć minimum to co w ty mczyli 4 miejsce w mistrzostwach okręgu

Bylem w warsztacie i widzialem to to to kupa zlomu smiali sie ze jest ale nic pakuj dalej kase w to

No inaczej o silniku powiedziec nei mozna było.
Kupa złomu.
Cociekawe odkad padło zrobilem nim jeszcze wyjazd do biecza, trening i wosp - 600 kilometrów na padajacym silniku
Sie wyremontuje jeszcze hamulce bo reczny nie łapie i nowy sezon nadchodzi

Każdy kto choć trochę próbował przygotować auto do sportu to wie że kasy idzie w ch... a szkłem dupy się nie wytrze.

Jakiego rodzaju ta szpera ? Dziwnie wyglada od srodka, zupelnie jak nie szpera Tloki tez w dziwnych miejscach popekaly, jak kiedys kolo zamachowe, a i pewny jestes, ze to na zdjeciu to synchronizator
Ps. Nie lepiej bylo wystrugac jakiegos phantom gripa, za pare zlotych a reszte w paliwo wladowac, chyba ze ta kupiles za dobra cene.

Na szpere namówił mnie kolega z cc mani ktory wykrecił mistrza w swojej klasie w 2004 i 2005tym.
Cena - nie powiem wysoka tej szpery ale biorąc pod uwage cene nowej we włoszech czy cene uzywki do 1100 to raczej dobra - a jest po pełnej regeneracji u kałuzy i mam regeneracje jej za pół ceny po sezonie 07
A co do tłoków to nie wiem czemu pękły moze od uderzenia - tego nie zgadnę

[ wiadomość edytowana przez: CZUCZU dnia 2007-01-23 10:52:35 ]

To jeszcze mi powiedz jak jest realizowane zwiekszanie tarcia wewnetrznego, bo dziwnie to wyglada z zewnatrz, moze ktos z ccmani wie jak to wyglada w srodku, bo sie moge domyslac jedynie, a kaluza nie ma strony zebym mogl kogos pomeczyc.

Tomek moge ci podac numer conajwyzej do niego.
Szpera działa to jest pewne .
Wytrzymuje 2 sezony upalania bez regeneracji.ale jak działa nie wiem

Jak masz to dawaj numer to kiedys zadzwonie, moze cos sie dowiem.

wysłałemci ten numer.A auto juz działa tylk oczekamy na hamulce bo zzuzyte ponad miare a pompy od recznego do wymiany .
I pozostał problem predkosciomierza a raczej jego braku - nie ma wyjscia na linke w skrzyni

no i dzisiaj chyba kazdy widział jak jezdzi moje cc po remoncie.
Rapcio chyba moze sporo o tym powiedziec mara tez po smigał keidys po sniegu ze mna.Jeszcze tylko płyte pod silnik skoluje i ogien