Zablokowalem sobie radio:(((( Potrzebny kod do radia!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wyciagnalem bezpieczniki i zablokowalem sobie radio prosze o pomoc typ radia to ford 2004 numer seryjny N C319786 made in Brazil
Bardzo prosze o pomoc i pozdrawiam!!!!
Czy znajdzie sie ktos kto wspomoze ?

Cytat:
2006-09-07 17:16:36, daniell82 pisze:
Wyciagnalem bezpieczniki i zablokowalem sobie radio prosze o pomoc typ radia to ford 2004 numer seryjny N C319786 made in Brazil Bardzo prosze o pomoc i pozdrawiam!!!! Czy znajdzie sie ktos kto wspomoze ?

na ogol z radiem powinno sie dostac tez i kod

wiem ze powinienem dostac kod ale niemiec niestety mi go nie dal jak kupowalem od niego cale auto i pies pogrzebany((

spróbój 9969

albo 4473

do kodow i do niemcow poszukaj kodu na radiu (sprawdzone) napewno na obudowie jest napisany tylko trzeba radio wyjac - hehe to takie zabezpieczenie przed utrata radia ten kod niby heheh

a ja mam balupunkta i tez jest zakodowane i nie ma nic napisane na radiu zadnej naklejki nic pewnie jest do wyrzucenia;/

Witam,
Jeśli chodzi o oryginalne radio to jest szansa, że dostaniesz kod w DOBRYM serwisie forda- kolega miał taką sytuację, zgłosił się do serwisu i po tygodniu czy dwóch dostał kod.

Nie polecem wizyty w serwisie jeśli nie jesteś pewny, że radio nie jest rąbnięte z innego auta.

Powodzenia,

Cytat:
2006-11-29 19:35:49, pwrlax pisze:
nie jesteś pewny

pewna

no i zależy jakie oto jest radio i czy koszt wizyty w serwisie nie przekroczy wartości radia

Mi zawołali w serwisie 50 pln za rozkodowanie, ale nie zemną takie numery . Poradziłem sobie sam .
Jak?
Niestety nie zdradzę z wiadomych przyczyn. Przez amatorów cudzych własnosci

PS. Rusz główką

Pół godziny temu miałem ten sam ból,ale znalazłem kartkę ,chyba pisał jeszcze niemiaszek.Jest tam kombinacja 19-u cyfr i literek ,przerwa i cztery cyferki,które wbiłem i działa.

Cytat:
2006-11-29 19:53:41, Roland77 pisze:
Mi zawołali w serwisie 50 pln za rozkodowanie, ale nie zemną takie numery . Poradziłem sobie sam . Jak? Niestety nie zdradzę z wiadomych przyczyn. Przez amatorów cudzych własnosci PS. Rusz główką

Ja dałem za odczytanie kodu z mojego esska 30zł, a sposób odczytania, to żadna tajemnica, na elektrodzie o tym piszą. Wiedza to jedno, a sprzęt i umiejętności to drugie, jeżeli ktoś ma programator (więcej nie mówię, aleee...), to na pewno wie jak go użyć. Inna sprawa, że często oryginalne radio w essim, to kaseciak niewiele wart na sprzedaż, więc jaki sens go kraść.

Ps. ....a co się chłopak namęczył, żeby wykręcić i wkręcić na miejsce radyjko, za to podziw - radyjko zabezpieczone MECHANICZNIE tak, że bez palnika nie podchodź...

Cytat:
2006-11-29 21:15:32, KHOT pisze:
radyjko zabezpieczone MECHANICZNIE tak, że bez palnika nie podchodź...

i to tez nie za dobrze bo jak sie złodziej uprze i nie bedzie mógł ''pożyczyć" radia to przewaznie rozwali wnetrze. Miałem kiedys taki przypadek ale to jeszcze w kaszlu było.

Cytat:
2006-11-29 21:22:35, arti31 pisze:
i to tez nie za dobrze bo jak sie złodziej uprze i nie bedzie mógł ''pożyczyć" radia to przewaznie rozwali wnetrze. Miałem kiedys taki przypadek ale to jeszcze w kaszlu było.

...nom, pocieszam się tym, że nikt nie chciałby kraść starego, oryginalnego kaseciaka, a niestety na popisy akrobacyjne przy odkręcaniu tego ustrojstwa nie chce mi się porywać...

proponuję ci wyjąć radio za pomocą wyjmaków lub prostych kawalków drutu (sztywnego) wystarczy wepchnąć ze 2 cm. Na obudowie powinny być ręcznie napisane 4 cyferki ( u mnie tak było). To jest Twój kod.

Wyslij mi na prv numer seryjny radia to sprobuje cos wymyslec
Pozdrawiam
Kamyk

Cytat:
2006-11-30 13:28:13, Kamykgdy pisze:
Wyslij mi na prv numer seryjny radia to sprobuje cos wymyslec Pozdrawiam Kamyk

a może przeczytasz od początku cały watek i nie bedziesz prosił?

Przecież juz napisał.

Wystarczy tez wejść do działu audio i dobrze poszukać coś co jest na samym wierzchu, no ale jak sie jest leniem.