Kompresowanie avi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jako ze to filmy i klipy to chyba z miejscem dobrze trafilem.

No wiec tak, sprawa pewnie dla niektorych prosta. Mam pliki avi ktore cholernie duzo zajmuja. Nie wiem czy sa skompresowane, czy nie, ani czym. Wiem jedno: sa za duze

no wlasnie, czy ktos wie jak je upakowac?? (zoom chcesz zarobic batonika, to wykaz troche inwencji :>>> )

Sciagasz sobie virtual duba vd
otwierasz twój film File - open video file
Wchodzisz w opcję:
video - compression
I ustawiasz rodzaj kompresowania np divx i configure
potem ustawiasz jak ci pasuje jak kompresowac trzeba sie nauczyc samemu serio.i klikasz save as avi.

Jak masz dojscie do programów to uzyj dr.divxa ustawiasz sensowny rozmiar jaki chcesz uzyskać i już kompresujesz.
Tyle że trzeba mieć cracka do nowego divxa

Ooo nielegalne oprogramowanie sie ma !

panie jakie nielegalne.
VD full legal dr divx tylko za opłata dlatego mówie to co widziałem w tutorialu na stronie divx.com

Cytat:
2007-01-22 21:31:15, CZUCZU pisze:
Tyle że trzeba mieć cracka do nowego divxa

A to co to ? Nie wspomnę już o MS Windows, Office, programy antywirusowe etc.

USA: równie dobrze WIN XP ma sam w sobie jakieś narzędzia które skompresują film, kiedyś się tym bawiłem.

Cytat:
USA: równie dobrze WIN XP ma sam w sobie jakieś narzędzia które skompresują film, kiedyś się tym bawiłem

chyba nie musze Ci mowic ze to za malo na batonika :>

Cytat:
otwierasz twój film File - open video file
Wchodzisz w opcję:
video - compression

wiesz lekcje angielskiego to ja w szkole mam.
czu jesli wiesz jak poustawiac te pie****** wartosci to napisz mi prosze, bo zaraz wywale tego kompa przez okno

... no wiesz tak paluszkiem

ooooooooooooo

juz JAKOS zrobilem moja pierwsza w zyciu kompresje (no moze oprocz kompresji obiadu)

tylk jeszcze jedno pyt. do odtwarzania w taki sposob zkompresowanego pliku, bede potrzebaowal kodeka jakiego uzylem przy kompresji? dobrze mysle??

Tak

Czarek wszystk ozalezy od rozmiaru jaki chcesz uzyskać.
Czym kompresowałes VD ??

tak VD DivX 5.2.1