Hustler czy Prezydent missuori przy dużych prędkościach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie. Mam do wyboru hustlera, którego używam od roku lub missuori, którego mogę dostać darmo. Pytanie dotyczy może nie tak bardzo zasięgu, bo chyba są porównywalne, ale prędkości z jakimi można przy nich jeździć. Hustler wytrzymuje u mnie 200 km/h bez problemu, a ile missuori? Może się ktoś orientuje? Będę wdzięczny za opinie, bo nie wiem czy zmieniać?

[ wiadomość edytowana przez: mrymek dnia 2006-11-30 22:10:22 ]

Obawiam sie , ze missuori moze niewytrzymac tej predkosci ze wzgl. na dluzsza i dosc gruba cewke w stosunku do niewielkiego magnesu, aczkolwiek sa to tylko moje przypuszczenia. Jezdzilem z ta antenka lecz nigdy z wieksza predkoscia i niemoge ci powiedziec dokladnie. Pozostaje ci tylko przetestowac.

I tak zrobiłem. Osiągnąłem kilka razy przez dłuższy moment prędkość 180-200, zarówno przy suchym, jak i mokrym dachu i nic się nie stało, nie drgnęła. Koledze, który mi ją proponuje zdmuchnęło z Golfa przy 180, na mojej Fabi się trzyma. Inna blacha?

Wydaje mi się że to nie jest problem tyle samej prędkości, co hamowania z takowej. Mój hustelr do przy 160 km/h się trzyma bez problemu ale nie wiem jak by było gdybym musiał awaryjnie zahamować