Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
wit atu plus gdynia | 2002-07-18 20:13:36 trudno wyrokować ,w wypadku wtrysku może być wiele przyczyn podejrzewam że nie odkryję ameryki ,ale chyba trzeba go podłączyć do komputera diagnostycznego.
to co mógłbyś sam sprawdzić ,to czujnik prędkości obrotowej ,który jest zamontowany przy skrzyni biegów pomiędzy linką prędkościomierza a reduktorem.lubi się czasem rozkleić . jeżeli nie działa prawidłowo daje podobne objawy ,nawet gdy auto nie porusza się,jako że jest połączony z komputerem sterującym pracą silnika. jego ewentualne uszkodzenie ma wpływ równierz na prace silnika na wolnych obrotach. |
apel Halinów | 2002-07-18 20:29:40 test na Komputerze wyszedł ok |
Szak Polonez caro Białystok | 2002-07-18 22:31:02 a kiedy ostatnio ustawiałeś zaworu i zapłon???????????? |
WALA OPEL Kadett GT Pleszew | 2002-07-19 06:53:14 Tak sobie myślę że może to być wina uszkodzonej sondy lambda, ale i możliwość rozrypanego silnika krokowego.
Pozdrawiam WALA |
wit atu plus gdynia | 2002-07-21 21:16:58 może należałoby ,wymienić jeszcze filtr paliwa ,bo o tym nie wspominałeś. |
Dzierzan Polonez Caro 1,6 GLE ... Warszawa | 2002-10-08 08:58:47 Jeśli jest to na benzynie i na gazie to może to być świeca, Cewka, przebicie na kablu wysokiego napięcia itp.Jeśli by to była przepustnica to raczej nie działoby się to na gazie.
Pozdrawiam |
Soyer FSO POLONEZ 1.6 GLE ... Opole | 2002-10-08 09:12:08 ale świece mam nowe .kable też !!!! wymieniłem dwa miesiace temu !!!!!! wiec jak ????? co teraz? |
rdt cinquecento nieruchome Radom | 2002-10-08 11:19:10 hehe a ja znowu sie nie zgadzam z dzierzanem
Jezeli masz gaznikowego i i skacza ci okolo max 200 obrotow a gaznik jest wyregulowany i nadal tak sie dzieje to sprawdz czy nie lapie ci gdzies tzw falszywego powietrza tzn juz za przepustnica Moze tez byc na osi przepustnicy luz i dlatego najczesiej lapie powietrze na osce , przewodzie do serwa, i podstawie gaznika Ja stawiam na falszywe powietrze |
MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2002-10-08 15:26:36 Przereguluj raz jeszcze gaźniczek, zobacz gdzie może łapać powietrze,albo przyzwyczaj się. Ja tak zrobiłem, bo mnie poszukiwania zmęczyły |
rdt cinquecento nieruchome Radom | 2002-10-08 15:27:40 skoro miales stary gaznik i bylo ok to po co wymieniales??
Jest zasada dotyczaca poldkow : nie dotykac/reperowac jezeli jeszcze dziala (sam czasem zaluje ze sie do niej nie stosuje) Jezeli takie cuda zaczely sie dziac po zainstalowaniu gazu a dzieja sie rowniez na benzynie to spojrz na polaczenia srubowe ktore byly odkrecane podczas instalacji |
WALA OPEL Kadett GT Pleszew | 2002-10-08 15:38:17 Spróbuj też delikatnie poluzować elektroniczną dyszę powietrza, lub ją delikatnie dokręcić ale ręką nie kluczem!!! |
MacGavor Polonez Caro 1,6 GLE Szydłowiec | 2002-10-09 11:23:16 Moim zdaniem jest to wina lewego powietrza. Najprościej to sprawdzić w następujący sposób. Uruchomić silnik i na wolnych obrotach przytykać rękoma wloty powietrza, zimnego i ciepłego, do filtra powietrza. Jeśli obroty silnika spadną, albo nawet zgaśnie to nie bierze lewego powietrza. Jeśli nic się nie dzieje, obroty bez zmian, to silnik na 100% bierze lewe powietrze.
Może powietrze brać górną pokrywą filtra (tak było u mnie, brak uszczelki w pokrywie filtra i słabo dokręcona pokrywa), uszczelką pod obudową filtra lub w samym gaźniku. Powodzenia w szukaniu dziury chyba że to nie to Tomasz Gawor |