SWIATLA STOPU NIE DZIALAJA!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
POMOCY!! swiatla stopu mojego E36 nie dzialaja? co robic? jak mozna to naprawic? jakies sugestje? bo ja to sie nie znam na tych sprawach ! PROSZE, POMOCY!!

Na 90% padł Ci wyłącznik świateł nad pedałem hamulca. Kosztuje chyba z 50 zł w Intercarsie, używka taniej. Tylko sprawdź na miejscu czy jest taki sam, bo konstrukcyjnie w E34 jest prawie taki sam, ale działa w drugą stronę

Na początek bezpiecznik sprawdź.

No ja założyłem, że to już jest sprawdzone...

standard w e36! styk przy pedale hamulca na 100%. Robilem to juz 8 razy i zawsze to samo

Dzisiaj też straciłem światła stopu w swojej E36. Było ciemno więc przyjrzę się temu jutro rano. Podejrzewam ten właśnie pstryczek pod pedałem hamulca (element nr 7) ale najpierw zajrzę na bezpiecznik nr 46. Chciałbym się dowiedzieć czy montaż tego włącznika świateł polega na wyjęciu starego i włożeniu nowego czy trzeba się coś bawić kabelkami?
Dzięki, pozdrawiam

Witam Tydzień temu miałem to samo zdemontowałem ten pstryczek przeszyściłem potem WD i odziwo działa .Byłem w szoku ale działa do tej pory.Pozdr.

Cześć Arti,
dzisia sprawdziłem bezpiecznik i jest OK. Popsikałem ten włącznik WD40 tak jak Ty (tylko bez wyciągania bo wyjść nie chciał) i też światła zaczęły działać! Nie wiem tylko jak długo, byłem więc w Focie i zamówiłem sobie nowy za niecałe 25 zł. Jak możesz to napisz mi czy tą wtyczkę po prostu się wyciąga (wysówa z tej metalowej obręczki) czy może trzeba coś tam odkręcić?
Dzięki i pozdrawiam