[OT]Nietypowa prośba do Warszawiaków

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam nietypową prośbe do osób z Warszawy, a najlepiej tych którzy mieszkaja w pobliżu portu rzecznego na Pradze.
Wśród moich zinteresowań (rozlicznych) jest są między innymi stare statki i okręty.
Problem dotyczy bocznokołowego parowca rzecznego "Traugutt" z lat 20-tych XX-ego wieku.
Według moich danych, statek ten, wycofany z uzytku został w latach 70-tych lub 80-tych. Z tego co się dowiedziałem, w drugiej połowie lat 80-tych niszczejący wrak (mimo że wpisany do rejestru zabytków) został przeholowany do Płocka i tam wyciagnięty na pochylnię. I od tego czasu nic o nim nie słyszałem. Dopiero ostatnio, wyczytałem gdzieś w necie że statek ten znajduje się w porcie rzecznym w Warszawie, na Pradze. Nawet były zdjęcia, ale wyjatkowo nieczytelne więc nie jestem pewny.
I mam tu prosbe, czy jeśli ktoś będzie w tamtej okolicy przypadkiem to może zweryfikowac ta informację i strzelic kilka rozsądnych fotek?????
Byłbym wdzięczny.
Andrzej

pisz priva do Arill82 on wie dokładnie gdzie stoi ten stateczek bo go widział

Dwa miesiące temu byłem w Porcie Praskim i żadnego bocznokołowca tam nie ma.
Widoki na południe:
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Pozostaje jeszcze port rzeczny na Żeraniu, ale tam mam nie po drodze. Ponoć storo złomu jest tam.

wejdz na google i zobacz czy na satelicie nic nie widac.

Rranc, wejdź na google i zobacz czt pod twoim domem stoi Seat w najlepszym wypadku Łada, te zdjęcia nie są aktualne, tylko sprzed jakiegoś czasu

Cytat:
2007-01-29 19:55:26, sheriffnt pisze:
Rranc, wejdź na google i zobacz czt pod twoim domem stoi Seat w najlepszym wypadku Łada, te zdjęcia nie są aktualne, tylko sprzed jakiegoś czasu

Dokładnie, wczoraj z nudów zacząłem na googlę'u oglądać zdjęcia Gdyni i stwierdziłem np. , że widać na nich przebudowe skrzyżowania wielkopolskiej ze zwycięstwa, która zakończyła się jakieś półtora roku temu, podobnie z resztą ma się sytuacja z drogą różową

gdzieś czytałem o tym statku. podobno lezał wyciągnięty na brzeg. jesli tak rzeczywiście było to złomiarze zdołali się z nim rozprawić

Na googlemaps i pozostałych ortofotomapach Warszawy nic nie widać, co może przypominać bocznokołowca. Jedyny bocznokołowiec jaki widziałem, to wrak na Zalewie Zegrzyńskim, robił za falochron portu.
Jest ortofotomapa na stronach m. st. Warszawy z 1945r. i tam tych bocznokołowców jest kilka (niektóre są zatopione).
Miłego

jak ci chodzi tylko o fotki to tu jest pare nie wiem czy to widziales ale raczej starsze traugutt

i tu tez

i szczegoly co do zezlomowania

[ wiadomość edytowana przez: maxymilan dnia 2007-01-30 15:52:22 ]

Witam
jak widzę te biało czarne fotki Traugutta, od razu wpadam w klimat "Rejsu" - służbowo na statek.. jak ten facet ze skrzynką