Accent Turbo lub 2.0 ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy nie orientujecie sie ile wolaja za zalozenie np nowej turbiny do accenta 99r
lub przekladka chocby 2.0 z coupe lub lantry czy sonaty
podobno At tuning zrobili takiego accenta
imoze ktos ma kontakt z nimi
ile to by kosztowalo ? i ile ten accent ktorego zrobili ma koni ciekawe jaki czas od 0-100 lub na 400m

Z gory dziekuje ale powaznie mysle o turbo tylko czy reszta to wytrzyma skrzynia przeguby zawiecha hamulce oj chyba to nie maly wydatek
pozdrawiam szerokiej !

Ja znalazłem Turbo do swojej sonaty za 1100 złoty. Ale za założenie tego cholerstwa krzykneli 2200- a razem daje to dużą sume. Powiedzieli równierz że nie będzie trzeba zmieniać nic więcej chyba że coś się urwie hehe

ale to bylo nowe turbo ??
mi chodzi najlepiej o nowe turbo (np gareta) bo samo turbo podobno wytrzsymuje ok 60 tys km potem trzeba regenerowac a to kosztowne

pozdrawiam !

przejechane 13 tyś. - tak mówi mechanik i ja mu wierze.

ja tak podczepię się pod ten temat w jakiej cenie może być Turbo do Ponego o ile cos takiego jest wogóle osiągalne?? i w jakim stopniu poprawiłoby to moje osiągi?

a to już zalerzy od tego turba. Można znaleść taką która da 20 koni więcej a można i taką co da 50 - wszystko zalerzy od tego ile masz piniędzy.

właśnie z tym najgorzej bo mam inwncję, zapał, szczere chęci tylko k...na nie mam kasy na to

pytasz o rade to masz. Rozmawialem z typkiem u mnie w miescie co troche ma o tym pojecia specjalizuje sie w hondach i mazdach.
Ale po dokladnych ogledzinach mojego accenta stwierdzil ze z malol bieda wsadziloby sie silnik od eclipsa 2.0 . Ja osobiscie nie jestem zwolennikiem turbin montowanych do silnka ktory nie byl do tego uprzednio przystosowany. Polecam wstawienie dwulitrowki.
Zalerzy to rowniez od tego jaki styl jazdy preferujesz. Jesli skaczesz po miescie raczej na prostych to wstaw sobie turbinke ,jesli jednak wolisz pobrykac troche w zakretach to lepszy bedzie silnik bez doladowania. Mam nadzieje ze niemusze ci tlumaczyc co to jest dziura w silnikach z doladowaniem.(w skrocie spadek mocy spowodowany okresem ktory potrzebuje turbina do wloczenia sie - jest to trudne do wyeliminowania najlepiej udalo sie to subaru) Przekazyje ci to co mi powiedzial ten typek . Sam jestem zainteresowany mala zmiana silniczka

to jest 3 faza mojej inwencji najpierw miał być NOS, później przkładka, a teraz Turbo ale najbliższe mojemu sercu jest przekładka tylko z tych 3 rozwiązań z tą jest najwięcej roboty ale czego to się zrobi dla swego hultaja

tez bym wolałnowy silnik np 2.0
ale skad wziasc taki w miare nie skatowany z normalnym przebiegiem np od coupe, lantry czy sonaty ???
poza tym czy aby tak na pewno wszystko wejdzie bez problemu do accenta ????

a co do turbo widzialem opisy tych 2 accentow i w ilosc koni to jeszcze moge uwierzyc ale w te osiagi od 0 - 100km czy ja wiem ??

pozdrawiam

trzeba zmierzyc odleglosci pomiedzy zaczepami , oraz skrzynki . Jutro jade wlasnie do bialego tam moj kompel znalazl eclipsa i bede wiedzial czy jest to wykonalne. Doslownie 23 min. temu rozmawialem z typem ktory slyszal o pewnym typku z gdanska (podobno ma kolo 50 lat) , ktory jest w stanie wsadzic wszystko do golfa. Bierze 1500 zl , ale nic wiecej cie nie interesuje silnik musi miec tylko skrzynie , sam koluje wszystkie kable i czujniki oraz sam dorabia zaczepy. Nie wiem ile jest w tym prawdy , ale moim zdaniem warto sie tym zaiteresowac. Zapare dni postaram sie wykolowac do niego namiar i porozmawiam z nim czy niechcialby zajac sie moim hultajem

a tak poza tym mozecie napisac mi cos o tym accencie z turbeinka??? z gory dzieki

Witam serdecznie!
Dla zainteresowanych co można w Polsce zrobić z Accentem i za ile(nie mało) Zapraszam do oględzin witryny wspomnianej wcześniej firmy tuningowet AT z Rzeszowa.
http://www.at-tuning.com/
Życzę miłych doznań duchowych.

nie chce mi się załadować ta stronka

Witam serdecznie!
Speedmaster, bo ona chyba jest w javie napisana. Zobacz, czy masz zainstalowane: "Wirtualna Maszyna Java" ?? To jest dodatek do IE.
Pozdrawiam i do zobaczenia!

IGORECZQU
Kazdy kto ma chociaz jakies pojecie o tuningu zna stronke ludzi z Rzeszowa. Ale proponuja zaledwie 105KM na GT/AT i 138KM Na turbinie od Mitsubishi. Moze dla jednych to duzo, ale np dla mnie za malo. Za podobna cene (wersji 138KM) jedziesz sobie kochany do GODULI Krakow i na zamowienie (jako ze robia tez Accenty i specyfikacje silnika 1.3) kochany wzmacniaja silnik wymieniajac tyle rzeczy co At-Tuning...........tyle ze nie dostajesz 138Km a ....................160KM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wiec jak chcesz wydac kase, to sie zastanow. Godula tak przerabia silnik zeby ta moc wytrzymal. At Tuning tez. Ale 30KM to 30KM. Ja tam wole wiecej o te 30 niz potem znowu kombinowac, ze np mi znowu za malo.
Pozdrawiam

ta godula se robi !!!!!!!!!!!!!
dzwonilem jakis tydzien temu w sprawie oslawionych kolektorow ssacych chcialem zalozyc do swojego accenta
mila poani odebrala
i mi mowi panie my robimy tylko do seat VW skoda
wie pan ile kosztuje silnik potem polroczne badania komu by sie to oplacalo
potem zapytalem o turbo
a pani znowu panie czy ma pan sentyment do tego auta
wie pan ile to kosztuje
to sie panu nie oplaci
lepiej kupic innne auto juz z turbo
bo wie pan turbo to nie wszystko to cale auto trzeba przebudowac
a tu koszty liczy sie w tys euro niech pan sobie odpusci
no te se odpuscilem
Godule

dla wiekszosci tunerow accent to kosmos i nic sie nie oplaca
nawet lamp czy lusterek M3 nie mozna kupic tragedia
najlepiej miec VW kurcze do nich jest wszystko

pozdrawiam

A to dziwne....................
Mnie powiedzieli NO PROBLEM
Hmmmm widocznie tak juz na tym swiecie bywa .......

u mnie też nie było problemów.. nawet jeszcze zachęcali do założenia większego hehe-naciągacze

A moze tak podjechać i zobaczyć? - mam do nich niedaleko, to w wolnej chwili mogę podskoczyć?