Odpowietrzenie zbiornika /wskaźnik paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Spotkała mnie dziś bardzo dziwna rzecz, zatankowałem paliwo przejechałem z 2 kilometry i usłyszałem dziwny huk .Wskażnik paliwa spadł na rezerwe . Pomyślałem sobie ze moze pęk zbiornik ale nie wszystko jest ok . Kiedy chciałem otowrzyć wlew paliwa korek był zassany jak nie wiem co , po chwili udało sie otworzyć ( zassało powietrza) . Huk to był zapewne zbiornik który sie kurczył , tylko pozostaje pytanie co sie dzieje. Zapewnie odpowietrznik zbiornika jest zapchany , tylko gdzie on jest???? drugie pytanie czemu skaznik paliwa pokazuje rezerwe jak w zbiorniku jest jeszcze ze 40 litrów paliwa .

Licze na pomoc.

[ wiadomość edytowana przez: BIG1 dnia 2007-02-11 15:30:08 ]

Panowie pomocy!!!

czesć! mam to samo u siebie i tez szukałem info na ten temat.Nie ma nic - mogę ci coś poradzić,stosuje to i jest ok. Jak bedziesz zakręcał korek wkręć go krzywo tzn złap tylko jedną stronę.sprężyna i tak go dociągnie a powietrze swobodnie bedzie zasysane.Słyszałem że odpowietrzenie jest z metalowych rurek,one krodują i zapychają się ale nie wiem czy to prawda bo słyszałem to od jednej osoby

Panowie 1bagaznik 2 zprawej strony pod tapicerką na wysokości amorka jest klapka 3odkręcić i tam pogrzebać.pozdrówka

Witam ,

Byłem w serwisie no i
Zaczne może od początku , odpowietrzenie zbiornika paliwa ( dodam że zbiornik jest plastikowy ) znajduje sie z przodu samochodu dokładne mówiąc od strony kierowcy przy lampie swiateł . Znajduje sie tam filtr węglowy ( wyglada troche jak filtr paliwa ) który to jest odpowiedzialny za filtrowanie oparów paliwa ( tak zwana ekologia ) . Filtr ten przez pare ładnych lat nie był wymieniany , wilgoć, mróz doprowadziły do tego ze zamarzł .
Nie pomógł nawet zawór który część oparów daje do slinika .
Skutkiem czego powstała taka siła zasysania że ściagała zbiornik który złamał pływak. Pan w serwisie był w szoku
Reasumują :

Filtr weglowy -200 zł , ciężko go dostać w sklepach , tylko serwis
Pływak - 560 oryginał - 100 zł używka
No i robocizna.

Ps. dodam jeszcze ze teraz kiedy jest ciepło wszystystko gra , oprócz wskaznika paliwa( pływak ) , wiadomo sam sie nie naprawi. No nic pływak juz mam jutro sobie wymienię a po filtr pojade do serwisu.

[ wiadomość edytowana przez: BIG1 dnia 2007-02-21 18:24:53 ]

[ wiadomość edytowana przez: BIG1 dnia 2007-02-21 18:26:10 ]