Pomocy w kompletowaniu sprzęta

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam dylemat!!!
Mam troche sprzętu z którym nie wiem co począć bo w temacie jestem ogólnie zielony. W moim lanosku zamontowane już mam radio jvc kd-g722 pod nie podpiete w drzwiach glosniczki power bass s-6c a z tyłu pioneer ts-e2090.w domu wegetuje wzmak axton caa50 oraz tuby magnat power bull3000 oraz jakas bliżej nie zidentyfikowana alda.Co powinienem z tym począć by w autko me tchnąć troche czystego pełnego brzmienia. Co jest ok a czego powinienem sie pozbyć i wymienić na lepsze by zadowolić ucho amatora.
Prosze o pomoc

wywal pioniery
wstaw bullpowera jak na "amatora " starczy... chyba ze "amator ma wymogi"

sadzac po głosnikach przednich i jednosce sterujacej to widac ze moze i poczatkujacy ale ma aspiracje Mysle ze wymienic by nalezało tylko Sub Bwzmacniacz jest wiekowy ale mimo to fajnie gra

Aspiracje są i zaczynam wiedzieć bo przeczytaniu waszych kilku posow czego chce. Wiem juz ze pionki wyslac musze na allegro pozostala czesc sukcesywnie tez.Zastanawia mnie jakiś zestaw proponowany na essie np wzmacniacz µ-Dimension Jr. 4-300
i subwoofer PowerBass S-10.Co o tym sadzicie. Zamówilem już kabelki Dietz czy przewod + 20wystarczy?? i czy warto inwestowac w nowy wzmak bo moze stary axton wystarczy??

mysle ze axtonik na poczatek wystarczy w zupełnosci