16" 7,5 et 38 podejda ? ? ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
taka felga wejdzie do espero ????

ja miałem 7j et 26 i mi wlazły bez obcierania.

mam do kupienia w dobrej kasie i nie wiem czy mi nie beda obcierac z tyłu

w ogole ktore beda bardziej pasowas:

taki rancik polerowany:

czy takie szprychy:

Jezeli dasz felge na rancie optycznie bedzie ona wygladala na mniejsza. Lepszy wariant jest ten drugi ale gorzej bedziesz mial z czyszczeniem ich. Ja bym poszukal 16 calowych felg 5 ramiennych na twoim miejscu

gwiazda juz nie w modzie

Gadasz glupoty

mam wybor miedzy tymi dwoma wzorami bo płace za nowe 800złkomplet

W takim razie bierz wariant 2 bo te na rancie wygladaja jak z golfa

dokladnie tak jak bartek mowi, opcja nr1 wyglada jak wyjete z 10 letniego golfa mk3.

zgadzam się...

opcja nr 2 lepsza

Cytat:
2006-12-04 19:44:31, hard-drive pisze:
mam wybor miedzy tymi dwoma wzorami bo płace za nowe 800złkomplet

rozumiem ze doliczyles co najmniej tysiaka za opony opcja 2 lepsza..choc i tak przy tym profilu i przy tej wielkosci kol espero ktore zostawiaja sporo miejsca w nadkolach bedzie wygladal jak woz drabiniasty.. moje zdanie of kors

Nie jak woz drabiniasty tylko lansiarsko chciales napisac . Zobacz sobie zdjecia Viper na 16 calowych felgach w galeri. Taki rozmiar felg jest idealny do tego auta

Cytat:
2006-12-05 00:17:33, Bartek1112 pisze:
Nie jak woz drabiniasty tylko lansiarsko chciales napisac . Zobacz sobie zdjecia Viper na 16 calowych felgach w galeri. Taki rozmiar felg jest idealny do tego auta

zgadzam sie tym bardziej ze przod pojdzie 3cm w doł czekam za jamexami.

własnie te szprychy sa 7cali wiesz włoze gume 195/55/16. super bedzie wygladac przy delikatnej glebie

Ja bym proponowal 195/45/16 wiekszy profil moze niewejsc

Cytat:
2006-12-05 08:01:54, hard-drive pisze:
... włoze gume 195/55/16...

A założymy się, że nie włożysz

Niestety większy rozmiar felgi (średnica) musisz skompensować niższym profilem opony.
Jeżeli dodatkowo obniższysz autko o 3 cm. względem serii to przy felgach 16" i oponie 195/55 szybko... nawet bardzo szybko skatujesz tylne nadkola.

Z drugiej stronie bierz pod uwagę kwestie komfortu/ bezpieczeństwa na tak zestrojonym zawieszeniu i kołach.
Niestety drogi mamy takie jakie mamy i zaręczam, że po nierównościach śmiga się tym średnio wygodnie.

Jeśli chcesz doświadczyć tego organoleptycznie udostępnię Ci moje auto do testu.

Zawieszenie to Bilstein B8 z regulacją twardości + stosunkowo miękkie spręzyny Ventura.
W obecnej konfiguracji są ustawione na max komfort a mimo to na zimówkach (185/60/14) jest twardo.

W lecie mam przesiadkę na ekstremalnie twarde, kute felgi ATS + opony Bridgestone Potenza z usztywnionym kordem i wierz mi, że to zestrojenie jest jeszcze bardziej hardcor' owe. Na nierównośiach mam najwolniej poruszające się auto w stolicy
Zamiennie stosuję opony Toyo T1-R i wrażenia mam podobne jak w przypadku Bridgestone' ów (uuuuuu, twardo )

Nie mówię już o przypadku, gdy zawieszenie "skręcę" na nieco twardsze. Samochód zachowuje się jak piłka pingpongowa w koleinach.

Generalnie decyzja nalezy jak zawsze do Ciebie, jednak utwardzanie zawieszenia miłe jest do czasu, gdy jego poziom nie powduje konieczności "walki z autem" na drodze. Wówczas cała przyjemność z jazdy znika.

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2006-12-05 14:03:10, SpeedR pisze:

Załóż się ze mną! ze mną !!... o DUŻO siem załóż !

...włożę taki zestaw do esperaka na bank!

...tylko pamiętaj że zakładamy się o to czy włożę a nie o to czy da się na tym jeździć

Pozdrowionka!

Cytat:
2006-12-05 14:35:21, bogdan1 pisze:
...tylko pamiętaj że zakładamy się o to czy włożę a nie o to czy da się na tym jeździć

Też mi biznes
Ja też mogę się z Tobą założyć, że uda mi się włożyć każdą gumę

Tyż serdelecznie pozdrawiam

Cytat:
2006-12-05 15:05:29, SpeedR pisze:
Też mi biznes Ja też mogę się z Tobą założyć, że uda mi się włożyć każdą gumę Tyż serdelecznie pozdrawiam

nawet durexa 32mm azjatyckiego?

Cytat:
2006-12-05 09:26:29, Bartek1112 pisze:
Ja bym proponowal 195/45/16 wiekszy profil moze niewejsc

przesada za niskie

Cytat:
2006-12-05 14:03:10, SpeedR pisze:

no pewnie ze sie moge załozyc.

bo miałem na swoim espero juz opony 205/55/15 185/65/15 a wiekszosci jezdziłem na 195/60/15.

wiec nie gadajcie mi ze nie wejda bo wejda. felga jest 7cali et 38 wiec ładnie wejdzie.

co do zawieszenia to miałem w uno noviteca -80mm przerabane.

w espero chce obnizyc sam przod własnie jamexy obnizaja o ok 30mm.

Cytat:

kupiłem te szprychy. 850zł za 4nowe felgi 16srob nowych i 4 pierscienie centrujace. co do opon to zakladam 205/45/16 widziałem i zajebiscie wyglada taka guma na takiej feldze