Obwodnica Oleśnicy otwarta!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No i co tu wiele mówić po długim oczekiwaniu, jest otwarta. ministra polaczka nie był co tak długo się na niego naczekaliśmy.... burmistrz wygrał wybory to się odwdzięczył....... no i brummm jadziemy...... tak widzę że za wielkiego ruchu jeszcze na niej niema..... ale tiry już ostro szaleją...

Ale podejrzewam że na starej 8 będzie teraz ostra jazda trochę się z luźni to będą zasuwać jak warjaty i dobrze by był jak by świateł zrobili.... i uwaga na miśki bo na pewno będą teraz często stały na 8 przy skupie palet (B R W)...

Nooooo w końcu, Ja już odbyłem jazdę prubna - jak dla mnie to 95% satysfakcji z jazdy.(na mostach i przepustach wodnych czuć łączenia) ale generalnie trzeba czekać aż wszyscy zauważą, że już można nią jeździć to będzie spoko. jak narazie można fury testować bo nie ma ruchu

Z tego co mi sie wydaje TIRy mają zakaz wjazdu do Wrocka i jesli tak nadal jest to i tak większość będzie walić na miasto

Swoja drogą czekanie miesiąc aż szanowny burmistrz wygra wybory to lekka żenada

Eeee chyba nie, bo jak zdążyłem zauważyć to TIR'y śmigają obwodnicą (bynajmniej od Wrocka) ale jedno wiem na pewno: narazie hulaj dusza po obwodnicy, bo narazie smerfy nie będą stawiać radarów (wiem z pewnych źródeł)

No żebyś się nie mylił.... bo sam będziesz leciał i Ci fotkę zrobią

Tiry z wrocka leca które z niego startują albo wiozą coś do Wrocławia...reszta musi omijać więc...jeżeli jadą na autostradę to będą walić przez miasto do świateł na Kluczbork...albo pod Inter Cars (świeć Panie nad jego duszą) i pod wiadukt na Jelcz...

Natomiast Ci co polecą Trzebnicę Lubin lub Ostrów to przynajniej powinni lecieć obwodniocą...jeżeli znaki pokazują że nie trzeba zjeżdzać na Cieśle

Ogólnie dalej będzie korek, może mniejszy, bo nie zapominajmy o sporej grupie aut dostawczych i osobowych których zakaz nie obejmuje...

Fajnie sie jedzie...wczoraj pomykałem do zjazdu na Dabrowe...

I w związku z tymi Tirami droga na Jelcz pełna juz kraterów jak na księżycu

Cytat:
2006-11-29 21:11:21, Prezo pisze:
No żebyś się nie mylił.... bo sam będziesz leciał i Ci fotkę zrobią

Akurat to wiem od samych PANÓW P. wiec wiarygodna sprawa

Jeszcze nie miałem okazji się przejechać i ocenić, może w niedziele przetestuje!!!!! I mam nadzieje ze nie natknę się nigdzie na panów P.

Cytat:
2006-11-30 22:41:54, Cichy20 pisze:
... I mam nadzieje ze nie natknę się nigdzie na panów P.

Rozmawiałem ostatnio z ... i nie mają zamiary narazie stawiać radaru, pozatym tam nie ma gdzie stanąć bo na trasach szybkiego ruchu nie ma jak, stwarza to zbyt duże zagrożenie. Natomiast na mieście trzeba uważać, bo mają foto i zdjęcia walą, a z tego co się dowiedziałem, to nie ma najmniejszej tolerancji - jak jest 50KM/H to za przekroczenie o 1 KM/H kiz sie zdobywa punkty.

a dziś już zauważyłem, że na początku węzła Dąbrowa ktoś zaliczył "rowobranie". No jak dla mnie to za bezpiecznie to ona nie jest wykonana, nosi trochę jak się jedzie tak ponad 150km/h

Dlatego ze ona jest przewidziana maksymalnie na 110km/h

Cytat:
2006-12-02 11:17:02, DaveOca pisze:
a dziś już zauważyłem, że na początku węzła Dąbrowa ktoś zaliczył "rowobranie". No jak dla mnie to za bezpiecznie to ona nie jest wykonana, nosi trochę jak się jedzie tak ponad 150km/h

Do rowu już ktoś wleciał gdzie?? Chyba n a tym wąskim odcinku polanka dąbrowa bo dalej są barierki....

Tak szczerze mówiąc to trochę niepodobna mi się ten początek wiaduktu na Dąbrowie od strony Polanki wjazd jest z łuku i jak próbowałem pumcie rozbujać na maxa to przy 190 wjazd w ten łuk pod górkę jest niezbyt miły i to jeszcze poutykali pełno tych światłem w nawierzchni na których można nieźle odlecieć.........

Ps. szkoda ze na wiadukcie tak dużo barierek jest bo by mi do ogródka fajne fury wlatywały

Cytat:
2006-12-02 14:31:57, dr_Killer pisze:
Do rowu już ktoś wleciał gdzie?? Chyba n a tym wąskim odcinku polanka dąbrowa bo dalej są barierki....

Na tym luku o którym mówiłeś. Na wjeździe na 2 pasy w stronę Wa-wy.

Cytat:
2006-12-02 16:16:44, DaveOca pisze:
Na tym luku o którym mówiłeś. Na wjeździe na 2 pasy w stronę Wa-wy.

jezeli luk sie konczy na samym wzniesieniu to bedzie przyjemnie przy gololedzi

Cytat:
2006-12-02 11:17:02, DaveOca pisze:

jechalem dzisiaj i widzialem slady "rowobrania"...

Cytat:
2006-11-30 11:45:36, Maxiu-Punto pisze:
I w związku z tymi Tirami droga na Jelcz pełna juz kraterów jak na księżycu

te kratery zawsze tam byly

bylem dzisiaj w Ocy i oczom nie moglem uwierzyc puuuustka gdzie okiem nie siegnac Wrocławianie gratuluja Olesniczanom obwodnicy

Cytat:
2006-12-06 18:57:15, Piter20 pisze:
Wrocławianie gratuluja Olesniczanom obwodnicy

w 2009 będziemy wrocławianom gratulować

Cytat:
2006-12-01 17:04:17, DaveOca pisze:
... jak jest 50KM/H to za przekroczenie o 1 KM/H kiz sie zdobywa punkty.

A co z tolerancja urzadzenia zwanego prędkościomierzem w samochodach? To nie jest miernik tylko wskaźnik - i jako taki ma zdaje się 10% tolerancję - granicę błędu..

więc to karanie za przekroczenie o 1 km/h wydaje się być niedorzecznym...bo przy danych 50 km/h masz 5 km/h tolerancji - czyli od 47,5 do 52,5 km/h - granica błędu wskaźnika

więc coś tu jest nie teges - albo mamy w samochodach super dokładne urządzenia pomiarowe uwzględniające profil opony i średnice felgi, albo ktoś naciąga co nieco nas kierowców

a kiedy panstwo polskie nie lupalo nas, kierowcow, po kieszeniach?