MotoNews.pl

Opłaca się ta Lega

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
lega stuknięta

W sumie tanio, dobrze wypodażona i mały przebieg ma też gaz sekwencyjny. Tylko ile wyjdzie naprawa, z tego co widzę, walnięty słupek, dach i chyba podłoga, fotel kierowcy też jakiś niewyraźny - do tego poduszki... Co o tym myślicie?

Weź chopie zapomnij. To auto już dawno zapomniało co to geometria. Praktyk ci to mówi..

Navi myślisz, że tak mocno była walnięta - na zdjęciu nie widać aby podłoga była bardzo ruszona...

Zapomnij o nim
To jest szrot który nadaje się na przemiał.Ma uszkodzoną konstrukcje nośną samonośną.
Kiedyś do serwisu (gdzie robił mój stary) daewoo przyjeżdżał koleś legą po wypadku na ustawienie zbieżności.
Wszystko dawało się ustawić super idealnie ale...
Po otworzeniu drzwi wszystkie nastawy szlag trafiał (punkty świetlne na tarczy pływały)
Tak wg.mnie będzie z tą legą.

Za darmochę bym nie wziął. Weź sobie policz koszty doprowadzenia tego trupa do stanu w jakim są nie bite Legi? I nie zapomnij o nowych poduszkach.

Cytat:
2007-02-27 11:10:48, piotr_ek pisze:
I nie zapomnij o nowych poduszkach.

A'propos - poduszki strzelają przy bocznej kolizji...?

no to rozwialiście moje wątpliwości

Cytat:
2007-02-27 11:00:30, elChopin pisze:
Navi myślisz, że tak mocno była walnięta - na zdjęciu nie widać aby podłoga była bardzo ruszona...

Bardziej martwię się słupkiem w który chyba walnął ten drugi i: pociągnął cały dach (pęknięta szyba, wygiętty PL słupek), wugiął próg na całej długości i bóg wi co porobił z podłogą.

Pyrek - to wygląda, że uderzenie było w bok ale z przodu, ktoś mu wjechał w drzwi (po przednim błotniku) i zatrzymał sie na słupku środkowym.
Podłużnica też może być ruszona.

To nie dokońca było boczne strzelenie.Spójrzcie na słupekjest wyrwany i przesunięty.A strzał wystąpił wg.mnie tak jak na obrazku i dlatego odpaliły poduchy bo czujniki mierzą prędkość przyśpieszenia a że nie było to walnięcie typowo w bok tylko mocno z ukosa (bardziej na wprost)

[ wiadomość edytowana przez: rysiu1 dnia 2007-02-27 11:39:05 ]

to jest niby tanio???

Drogo jak cholera....

doprowadzenie tego do ideału będzie ciężkie (jeśli w ogóle możliwe) i nieopłacalne......

Daruj sobie

Daj sobie spokój z leganza zrobisz blacharke, potem wyjdzie zawieszsenie, przekładnia rozrzad i cała reszta co moze sie zjebać w ledze Osobiście nigdy bym legi nie kupił

Poza tym ma szyber dach a dostać cos nowego do niego i doprowadzic cały dach do stanu zeby nic nie ciekło nie ma szans, Chyba ze blacharz jest artystą

[ wiadomość edytowana przez: JaChomik dnia 2007-02-27 20:20:43 ]

kategorycznie odradzam ten samochodzik bo cena jest w sumie wysoka jak na rozbitka i doprowadzenie go do stanu używalności prawie wyniesie drugie tyle....

Cytat:
2007-02-27 21:12:55, andrzej197710 pisze:
..doprowadzenie go do stanu używalności prawie wyniesie drugie tyle...."

Ja bym napisał nawet , że wyniesie minimum "trzecie tyle"

Za 2000 moze bym sie zastanowił...
Do wymiany: Maska blotnik drzwi p/t poduchy, szyby,lusterko, cały panel boczny (raczej nieosiągalny) Do tego wymiana wszystkiego malowanie (ok 300-400zł za element) naciąganie (ok 1000zł u solidnego blacharza) wymiana wszystkich badziewi... sumasumarum ok 5000 w dupe strzelił...

Cytat:
2007-02-27 21:42:27, Czarek_Rej pisze:
Za 2000 moze bym sie zastanowił... Do wymiany: Maska blotnik drzwi p/t poduchy, szyby,lusterko, cały panel boczny (raczej nieosiągalny) Do tego wymiana wszystkiego malowanie (ok 300-400zł za element) naciąganie (ok 1000zł u solidnego blacharza) wymiana wszystkich badziewi... sumasumarum ok 5000 w dupe strzelił...

Czaruś. To od dzisiaj u ciebie auto po wypadkach będe robił. Pamiętasz mojego złamiaka? to kosztowału 9 tysia. Na używkach. I wcale nie dałem sie zrobic. Może do esperaka ceny części spadły ale nie sądzę, żeby do legi też.
Niemniej, temat jest już załatwiony i można zamknąć wątek

No i do tego ten szyberdach bankow bedzie cieklo. A lega to fajna fura, z rajchu mozna ladne dorwac i tanio bo niemcy sie pozbywaja, tam poszukaj.