Uszczelniacz skrzyni biegów corolla 93 ->

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!

Potrzebuję symbolu/rozmiaru uszczelniacza skrzyni biegów uszczelniającego przegub wewnętrzny (półoś) mam silnik 1.6 4A-FE

Z góry dziękuję za pomoc

jak pójdziesz (albo zadzwonisz) do jakiegoś sklepu motoryzacyjnego to po podaniu wszelakich danych (rok, kraj produkcji, moc silnika itp) sprzedawca (o ile będzie mu się chciało) sprawdzi łaskawie w katalogu i jak będziesz chciał to poda Ci np rozmiar

to że jestem z Leska,nie znaczy że jestem głupi,

przecież tego nie powiedziałem (napisałem)
po prostu podpowiedziałem Ci jak szybko uzyskać potrzebne Ci informacje - powiedziałem to w formie ironicznej nie w stosunku do Ciebie tylko do sprzedawców.

no ale w Lesku widocznie macie inne poczucie humoru

... albo masz jakieś kompleksy i jesteś przewrażliwiony

To nie takie proste, najlepiej wymontowac podjechać do sklepu i dobrać wg wymiaru. W mojej corolci tak było robione. Może w EPC coś by było ale sam nie wiem.

Cytat:
2007-07-26 08:52:42, mirwin pisze:
To nie takie proste, najlepiej wymontowac podjechać do sklepu i dobrać wg wymiaru. W mojej corolci tak było robione. Może w EPC coś by było ale sam nie wiem.

W EPC nie ma wymiarów ani standardowych symboli
Tylko numer części według katalogów Toyoty
Pozdro.

co nie jest proste
tak się składa , że dokładnie przedwczoraj kupowałem to samo do siebie (też 4afe) w JC na ul.Materii i nie było żadnych problemów - tak wiem zaraz powiecie że JC się specjalizuje w samochodach japońskich i ma swoje części - owszem, ale nie jest jedynym producentem zamienników i myślę że w jakimś poważniejszym sklepie powinni odpowiedziec na takie zapytanie.
nie mam w domu suwmiarki i dlatego nie podałem tych wymiarów od razu ale jak wystarczą wymiary wg zwykłej miarki to:
1.średnica zewn. 55 mm
2.średnica wewn. 33 albo 34 mm
3.grubość 10 mm

pamiętaj że to nie zwykły simering tylko z kołnierzem

własnie wylookałem że na tym uszczelniaczu jest coś popisane i są to chyba wymiary:
35 55
9/15,5 W
4

tak więc wydaje mi się że prawidłowe wymiary to odpowiednio:
1.55 mm
2.35 mm
3.9 mm

a ta 4 to chyba szerokość tego kołnierza

pzdr

[ wiadomość edytowana przez: robertog dnia 2007-07-26 14:00:56 ]

[ wiadomość edytowana przez: robertog dnia 2007-07-26 14:11:06 ]

Ja u siebie jak zmieniałem to pojechałem, powiedziełaem co chce i mi dał. Tylko, że to sklep tylko do japońców i z pamięci mi dał, miał nawet na stanie

dzięki za podpowiedzi,najprawdopodobniej będzie trzeba postawić corollkę na dłuższy czas w garażu wymontować i mierzyć,pytałem w różnych sklepach,ale odpowiedź ta sama: najlepiej przynieść i pomierzyć

pozdro 550 volt