Problem z radiem w Avensis D4D 2002 po faceliftingu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Proszę o radę co zrobić w następującej sytuacji:
po kilkugodzinnym przejazdu - kilkanaście godzin jazdy - kiedy to słuchałem głównie CD i tylko chwilami radia. Od następnego dnia nie jestem w stanie włączyć radio (przycisk jakby nie reaguje) a urządzenie cały czas ustawione jest na wybór odtwarzania CD. Nie reaguje również przycisk wyłączenia CD/radia.

Zegar działa poprawnie, CD odtwarza muzykę również bez problemów i nie ma problemów ze sterowaniem CD (oprócz jego przełączenia na radio i wyłączenia urządzenia).

Pozostaje problem z tym radiem. Proszę o poradę co może być przyczyną i jak temu zaradzić.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc

Pozdrawiam,
pbetlej

Cytat:
2007-03-21 13:21:31, pbetlej pisze:
Witam, Proszę o radę co zrobić w następującej sytuacji: po kilkugodzinnym przejazdu - kilkanaście godzin jazdy - kiedy to słuchałem głównie CD i tylko chwilami radia. Od następnego dnia nie jestem w stanie włączyć radio (przycisk jakby nie reaguje) a urządzenie cały czas ustawione jest na wybór odtwarzania CD. Nie reaguje również przycisk wyłączenia CD/radia. Zegar działa poprawnie, CD odtwarza muzykę również bez problemów i nie ma problemów ze sterowaniem CD (oprócz jego przełączenia na radio i wyłączenia urządzenia). Pozostaje problem z tym radiem. Proszę o poradę co może być przyczyną i jak temu zaradzić. Z góry bardzo dziękuję za pomoc Pozdrawiam, pbetlej

Masz Joystick na kierownicy?jezeli nie to radio padlo,zdychaly na gwarancji czesto gesto.
Wyslij je do naprawy przez jakies ASO lecz niech ci okresla kwoteprzed naprawa a nie po.

Sterowania przy kierownicy nie mam.

Nie da się tego jakoś samodzielnie naprawić?

Cytat:
2007-03-22 09:30:52, pbetlej pisze:
Sterowania przy kierownicy nie mam. Nie da się tego jakoś samodzielnie naprawić?

Procesory padaly.

A może istnieje opcja resetu ...
Albo bolczykiem, a jak nie to zasilaniem