Szukam dawcy do swapa i pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam okazje tanio zrobic swap, tanio no bo za 200zł i to u goscia co swapowal juz wiele silnikow w moim miescie miedzy innymi wrzucal 2.0 DOHC do corsy B itd itd.., potrzebuje dawcy, na allegro za sam silnik wolaja sobie 2000zł.. !? a aut do swapa nie znalazlem.

Hmm jesli juz udalo by sie takowego znalesc to:

po 1. mam 1.6 16V czy jak zostawie skrzynie (o ile sie da) to te przelozenia "krotkie" (120kmh/ na 2 biegu) co mam beda dobre, i ile to wytrzyma. Jesli nie, to nazwa jakiejs z krotkimi przelozeniami.

po 2. sprzeglo ? da rade zostawic ? a jak nie to jakie, w miare tanie a wytrzymale (lubie sie ustawiac z innymi autami)

po 3. koles pytal czy trzeba dorabiac łapki do trzymania silnika, czy poprostu pasuja tak samo.

po 4. Cos jeszcze wymieniac ? tylko bez przesadyzmu ze sie zaraz cos po ukreca itd to jest auto do jezdzenia a nie jakies WRC do katowania

Moj esio to mk6 1994r 1.6 16V 5D

jezeli moze a 2,0 z RSa to lapy mocujace pasuja i nie trzeba nic przerabiac. Musisz wymienic sanki pod silnikiem bo RS ma jedna dodatkowa poduche ktorej nei ma w 1,6 16v. Skrzynia i sprzeglo tez musisz zmienic na RSowe. A co jeszcze..... standart: poloski, wiazka silnika, komputer silnika i najprawdopodobniej wiatrak chlodnicy hehe bo bedzie sie tlukl o rozrusznik

szukaj bitego to najlepsze rozwiązanie,oczywiście bitego w tył, choć sezon się skonczył to może się coś trafi
ewentualnie miałbym kmp

Aha dzieki, czyli najlatwiej bedzie poszukac jakiegos rozlatujacego sie RS