Tzw.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam do Was pytanie dot. fotoradaru. Jakis miesiac temu zlapal mnie na trasie do Przeworska no i wczoraj to samo i tak jakos sobie o temacie przypomnialem .

1. Kiedy moge juz byc spokojny, w sensie slyszalem ze po 2 miesiacach temat ulega przedawnieniu, co wam wiadomo na ten temat.

2. Czy jest jakas mozliwosc odwolania, w sensie nie mam zatrudnienia, studencina itp ;]. Tak coby wyrok byl jakos subtelniejszy.

3. Czy moga sumowac wykroczenia, jesli akurat wyprzedzalem na ciaglej, a pasazerka nie miala zapietych pasow .

4. Czy mozna sobie zabrac fotke do domu i oprawic?

Dzieki wielkie za odpowiedz.

mi kiedys pstryknal flesz na staszica przy 90km/h .bylem na komendzie sie zapytac ile zaplace :300PLN i 6 pkt ale nic mi nie przyszlo ( naszczescie) .W ktorym to jest miejscu dokladnie bo czasami tamtedy latam??

Okolo 27km od granic Rzeszowa, na podjezdzie pod gorke od strony Przeworska. No u mnie bylo 120 i teren zabudowany, miejmy nadzieje ze przynajmniej raz z tych dwoch sobie odpuszcza.

Moze jednak ktos wie cos na ponizsze pytania?

a wsumie ja zawsze lece na lezansk pozniej przeworsk i wlasnie nei widzialem zadnego radaru;P ale dzieki.mozesz zawsze sie potargowac sie,mysle ze CI tego na pewno nie odpuszcza jak wpadna do Ciebie z fota...trzeba miec nadzieje ze juz wszystkie klisze byly wypstrykane;P a foty zdaje sie ze nie otrzymasz...:/

grzesiu fota przychodzi do ciebie do jakiegos czasu, jak do ciebie nie dojdzie nie wazne z jakiego powodu to sprawa zostaje przekazana do sadu i dostajesz wezwanie od sadu. A przedawnienie jest jak z mandatem

wiec jak jest zrobiona i jest na kliszy a ty przekroczyles predkosc to predzej czy pozniej cos przyjdzie

[ wiadomość edytowana przez: Pingu dnia 2007-03-19 23:05:18 ]

Cytat:
2007-03-19 20:11:49, _Gallus_ pisze:
Mam do Was pytanie dot. fotoradaru. Jakis miesiac temu zlapal mnie na trasie do Przeworska no i wczoraj to samo i tak jakos sobie o temacie przypomnialem . 1. Kiedy moge juz byc spokojny, w sensie slyszalem ze po 2 miesiacach temat ulega przedawnieniu, co wam wiadomo na ten temat.

ulega przedawnieniu po 3 ale dzien wczesniej idzie sprawa do sadu grodzkiego i mandat dostajesz kumpel ma w ten sposob 500 zł do zapłaty sprawe kieruja do sadu o ile to jest policji i zapłacic musisz bo wina była bezsprzeczna wezwą własciciela auta znajac zycie - taki ich sposób na ominiecie owych 3 mcy.
Cytat:
2. Czy jest jakas mozliwosc odwolania, w sensie nie mam zatrudnienia, studencina itp ;]. Tak coby wyrok byl jakos subtelniejszy.

Mozna próbowac ale w sadzie grodzkim nic tym nie zdziałasz strzelaja tekst ze jak cie stac na auto tudziez paliwo i jestes pirat to ...
Cytat:
3. Czy moga sumowac wykroczenia, jesli akurat wyprzedzalem na ciaglej, a pasazerka nie miala zapietych pasow .

komórke sumuja do wykroczenia jak ewidentnie widac.
Zalezy od tego jakie zdjecia sieka ale pasów raczej nie linia mozliwe...
Cytat:

4. Czy mozna sobie zabrac fotke do domu i oprawic? Dzieki wielkie za odpowiedz.

mozna szef siostry do dzisiaj ma super fotke zjazdu z wiaduktu z rekordem niepobitym do dzis w stalowej woli

Dzieki , troszke sie pojasnilo . Inna sprawa ze jestem teraz bezdomnym, bo z domu juz rok minie jak sie wymeldowalem w stalowej . Ciekawe gdzie to w takim razie przesla ;]. W kazdym razie z tego co widze, to jedyna opcja jaka moze czlowieka uratowac to nabita do konca klisza ;].

P.S. ksiondz a kiedy tobie to na staszica cyknelo?

a wlasciciel auta gdzie jest zameldowany..
bo w dowodzie jakis adres jest

mi pstryknelo kiedys na staszku jak jechale rapcia transporterem ale juz cztery lata ic nie slychac
a ostatnio jakies dwa tygodnie temu pstryknelo mi kolo mostostalu 80km i tez pokladam nadzieje ze moze sie im klisza zgubi

a co do tego czy mozna zatrzymac zdjecie to tez nic niewiem chociaz kilka osob mowilo mi ze mieli ale sam na oczy nie widzialem
a fotoradar przy zjezdzie z wiaduktu wg zrodla (policja) nie jest wogole podlaczony

Z zatrzymaniem zdjecia to zalezy. Jak mi cykneli w saczu to nie moglem.

a ja sobie cb radyjko juz kiedys sprawilem.
jedynie za co dostaje mandaty to spowodowanie zagrozenia w ruchu drogowym

[ wiadomość edytowana przez: _Gallus_ dnia 2007-03-20 18:20:36 ]
[ powód edycji: sorry mara porabaly sie buttony ]

mi przyszlo zdjecie z niska z ruchomego fotka to zadzwonili do mnie z komendy w stw zebym sie stawil i nie moglem zabrac zdjecia..

Cytat:
2007-03-20 11:29:51, Marek pisze:
a ja sobie cb radyjko juz kiedys sprawilem. jedynie za co dostaje mandaty to spowodowanie zagrozenia w ruchu drogowym

Wiesz Mara na cb slychac dopiero o suszarce aktywnej, jak kogos zlapie i adrenalina podskoczy. Jak mi strzelilo ostatnio to "wylem" po sam rzeszow w gruche ze skrzynka aktywna .

No nic poczekamy i zobaczymy.

No autko jest na mnie i adres stalowowolski, myslalem o tym braku zameldowania, bo skoro nie mieszkam tam, to od kogo moga pobrac pieniadze?? ;]. Ale to takie maslo maslane, zaplaci sie i bedzie z glowy ;].

ja jak jeszce w pl bylem to na staszku mi pstryknelo i przyszlo niestety 500 zeta i pare pkt hehe pozdrawiam z ny

No i sie wczoraj stalo. Bilans 300 + 6pkt + 400 +8 pkt ;]. Jakas taka dziwna kumulacja. Wezwanie przytargal dzielnicowy i do niego musze sie zglosic kiedys tam pogadac w stalowce ;]. Myslalem ze bedzie gorzej, chociaz i tak kasy szkoda ;/

No to Grzes neiciekawie ale dlaczego 300 i 6 oraz 400 i 8?????

Cytat:
2007-04-20 22:28:36, MINIO pisze:
No to Grzes neiciekawie ale dlaczego 300 i 6 oraz 400 i 8?????

Co to minio przepisow sie nie zna

ja tam lubie PL policje ostatnio gonilem do wroclawia i mialem 150 na 50 i podwojna ciagla i zaproponowalem im ze moze mandat na miejscu 100zl , i sie zgodzili, a cos mowili 15 pkti 800zl :d

Tez bym wolal zeby mnie na suszarke zlapali, bo wiadomo ze mozna ugadac, studencina itd. A tutaj zero szans, jedynie moge po stowce z kazdego zejsc, zalezy jak sie rozmowa z dzielnicowym potoczy .