Jak zdiagnozować, że kat jest zapchany??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jw,pozdrawiam

wiem że zawracam d......... ale długo mnie to nie było

chodzi mi o to że mój fiordzik nie ma kopa,i nie wiem czy to jest wina kata czy odłączenia akumulatora,co mogło spowodować reset kompa????

Ja zaciągałem ręczny; wrzucałem wsteczny i lekko dodawałem gazu...zzapchany kat wydawał wtedy dziwny dzwięk

i skrzynia wytrzymała?

Cytat:
2007-04-11 21:22:47, rafciek pisze:
i skrzynia wytrzymała?

yes

ale reszte wyzłomowałeś

Cytat:
2007-04-11 21:29:42, rafciek pisze:
ale reszte wyzłomowałeś

a nie zdarzyło się koledze ruszać z zaciągniętny ręcznym ...ja nie katowałem samochodu tylko lekko wkręcałem go na obroty

zdarzało sie zdarzało,,ale nic tam nie słyszałem poza hałasem wydobywającym sie z pod kół,taki pisk albo szszszszsz

Ja po kupnie bryki w tamtym roku miałem ten sam problem...
Rozkręciłem łączenie kata i i wziąłem majzla i młotka i pomogło, WSZYSTKO WYLECIAŁO !!!! SERIO !!!!

1,6 16V

znaczy co wypadło srodek kara czy syf z niego?????

Myślę, że koledze chodzi o środek kata. Ja wogóle wywaliłem kata i zamontowałem "strumienicę" z Allegro. Taką za 50 zł.

mialem ten sam problem objawia sie to ze jest bardzo slaby na skrzyrzowaniu jak chcesz szybko ruszyc wciskajac gaz bedzie sie dusil i mozesz uslyszec dziwne dzwieki z tlunika przy wkrecaniu na obroty.ja tak mialem ale masakra byl zapchany.nowy 350zl i to uniwersalny nie orginal.wywalilem dziada i wlozylem strumienice 70zl z montazem 110zl i spokoj.

Cytat:
2007-04-11 21:43:22, rafciek pisze:
zdarzało sie zdarzało,,ale nic tam nie słyszałem poza hałasem wydobywającym sie z pod kół,taki pisk albo szszszszsz

no to czas najwyższy naprawić ręczny bo Ci nie trzyma

RAFCIEK, jak masz zapchanego kata, wez kija i zacznij go bic... bedzie wydawal przy uderzeniu metaliczne dzwieki, coś w środku bedzie latać.
a jak masz w dowodzie kat, to musisz go niestety zostawic... albo kupujesz nowego, albo wyrzucasz bebechy ze starego i zostaje puszka