Imobilajzer

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie moge uruchomic silnika w corolli kombi 1,4d4d 2005 r miga kontrolka sekurity auto po kolizji troche stało wymieniałem akumulator podobno to imobilajzer czy ktoś wie jak zakodować go nanowo

Niczego nie trzeba kodowac,chyba ze niemasz klucza do niej

dzięki za odpowiedż klucze mam dwa centralny zamek działa tylko nie moge odpalić bo miga ta kontrolka

Cytat:
2010-05-22 09:42:40, kkarol72 pisze:
dzięki za odpowiedż klucze mam dwa centralny zamek działa tylko nie moge odpalić bo miga ta kontrolka

Co ??Corolla z 2005 z dieslem 1,4???a nie 2.0 ??
Sprawdz wszystkie bezpieczniki pod maska i w kabinie.Cos tu krecisz od samego postoju i rozladowania akumulatora klucze nie wyparuja z pamieci immo.Daleko masz do Katowic??

do katowic mam dosyć daleko auto kupiłem uszkodzone założyłem drugi akumulator rozrusznik kręci a kontrolka imobilajzera nie gaśnie i auto nie odpala

Cytat:
2010-05-23 13:02:22, kkarol72 pisze:
do katowic mam dosyć daleko auto kupiłem uszkodzone założyłem drugi akumulator rozrusznik kręci a kontrolka imobilajzera nie gaśnie i auto nie odpala

Dobra zaczniemy od poczatku..
podaj model z tabliczki znamionowej auta np model CD 120 i vin to sprawdze po schemacie gdzie szukac.

Cytat:
2010-05-23 22:29:01, Bigelektron pisze:
Dobra zaczniemy od poczatku.. podaj model z tabliczki znamionowej auta np model CD 120 i vin to sprawdze po schemacie gdzie szukac.

Sprawdz czy to model NDE 120??
Jezeli tak i bezpieczniki ok to moge dokodowac klucz.

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2010-05-25 12:48:23 ]

model NDE 120L-DWMDYW a vin NMTEC20E20R002428 bezpieczniki sprawdzałe są dobre kluczyki mam dwa centralny zamek działa a kontrolka security nie gaśnie

Cytat:
2010-05-26 19:21:45, kkarol72 pisze:
model NDE 120L-DWMDYW a vin NMTEC20E20R002428 bezpieczniki sprawdzałe są dobre kluczyki mam dwa centralny zamek działa a kontrolka security nie gaśnie

Wyszarpnij schowek pasazera z zawiasow,zobaczysz tam czarna skrzynke okolo 10 na 5 cm z napisem immobilizer lub transponder key computer,wypnij wtyczke i sprawdz czy jest zasilanie 1pin stale i 2pin po zaplonie i 14 pin masa.
4,5,6,13,12pin powinny miec przejscie do kostki petli tej dookola stacyjki.
Jezeli to sprawdzisz i instalacja bedzie ok a kontrolka dalej nie bedzie gasla po wlaczeniu zaplonu, tzn ze klucz nie jest wkodowany w immobilizer,sam z niego raczej nie wypadl.Aby go wkodowac trzeba wymienic na nowy komputer immo,moge tez wpisac klucz recznie ale potrzebuje komputer i klucz.

dziękuje bardzo narazie tego nie sprawdze nie ma mnie w domu jak to sprawdze to dam znać może to potrwać kilka dni

dzięki udało sie zlokalizować problem pętla na stacyjce niema prześcia jeszcze raz wielkie dzięki pozdrawiam