witam wszystkich !!! mam problem z fiatem coupe 20 16v problem polega na spadku mocy brakuje mu weny wymieniłem sonde lambda i nic myslałem ze to katalizator ale tez nie po odkreceniu był drozny ale sonda lambda była okopcona mysle ze to czujnik połozenia przepustnicy prosze o jakas podpowiedz poniewaz ona kosztuje ponad 500zł odpala pieknie naprawde niema z tym problemu trzyma obroty jak powinien zadnych falowan ale gdy dodaje gwałtownie gazu dostaje muła i robi buuuu a potem dopiero jedzie swiece wymienione i przewody tez kolektor dolotowy wyczyszczony własciwie wszystko jest wyczyszczone w dolocie no i nowy filtr powietrza tez jest załozony moze zapłon zle jest ustawiony ale to była by inna praca silnika a silnik chodzi naprawde super i na zimnym i na ciepłym tylko ze jak jest zimny to ma troszeczke lepszego kopa prosze o jakas sensowna porade bo ja juz nie daje rady pozdrawiam adrian !!
Za kaskę, którą wywaliłeś na zbędne wymiany, mialbyś diagnostykę silnika. A tak , może to, amoże tamto.... Nie pomożemy Ci za bardzo, na czuja. Równie dobrze możesz mieć problem z Czujnikiem ciśnienia w kolektorze ssącym, lub defektem zaopatrzenia w paliwo (filtr, niskie ciśnienie) itp itd
Pomyślałem, nie wiem jak zaawansowaną elektronikę ma "fiacik". Samodiagnoza w strszych sterownikach nie wyłapuje sygnałów błędnych. Możesz mieć uszkodzonyczujnik, nadaje sygnał, ale błędny, sterownik nie zarejestruje błedu, ot...