Rozwarstwianie się przedniej szyby

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki problem: Jak jest poniżej 0 to po wydrapaniu szyby robi się biała jak mleko i do momentu jak nawiew jej nie rozgrzeje nic nie widzę stoje 15min na parkingu i czekam aż się auto nagrzeje bo drapanie niec nie daje ani z jednej ani z drugiej strony. Podobno to może być od rozwarstwienia szyby ale nie wiem czy napewno czy ktoś wie jak to sprawdzić? Jakie są inne objawy?

No ja jak u siebie poskrobie szybe to też nie mam super widoczności. Mam takie wrazenie jakby lekko parowała ale nie jest bo ją poleruje i kicha to samo. Nawiew troszke pochodzi i odpuszcza, u mojego ojaca jest podobnie, moze jest ona jakas natłuszczona np od sprayu do czyszczenia cockpitu przeciez co nagle wszystkim by sie rozwarstwiała

No pewnie ale soro masz tak samo to już mi lepiej ale a zauważyłem że ludzie odpalają auto i start z parkingu i nie czekają ciekawe czemu??? Może jest jakiś środek zapobiegający takim zjawiskom.

rozwarstwienie sie szyby,ma miejsce przewaznie na rogach lud dolnej parti szyby i jesli juz wystapi to napewno nie zejdzie,pewnie masz czyms szybe zapaskudzona

No to może nie jest tak źle - muszę wypucować szybkę i zobaczyć co będzie.

przemyj szybe denaturatem z obu stron.Z poczatku troche pozmierdzi,ale efekt wizualny powinien byc lepszy

No to jutro pójde do sklepu kupie dykte i bede polerować szmatką szybe. A jak zosatnie troche denaturatu to pic nie będę i tak sie szybko ciemno na dworze robi

A może Ty palisz dużo w aucie? Bo od tego robi się też taka mgiełka i trudno to zmyć potem - tylko się rozmazuje strasznie

Ha..u mnie to jest tak że szyby musze odsnieżać z 2 stron
A jak już to zrobie to dalej marżnie!!! Ale mam na to sposób- polewam szybe letnią wodą i odjeżdżam!Tylko woda niemoże być zagorąca bo szyba wam popeka!!!

No ten system na ciepłą wode to słyszałem i fakt kiedys zbiegłem z pracy w nocy jak kończyłem robote polałem wodą i było oki

PANOWIE MOJA RADA NA ZAMARZNIETE SZYBY . NA STACJI STATOIL JEST SIRODEK W SPREJU PO KTORYM SZYBY NIE ZAMARZAJA AZ DO UMYCIA SZYBY . SKUTECZNE POLECAM . A JESZCZE LEPSZY POOC JEST W SKLPACH "LECLERK" OSOBISCIE NIE PRUBOWALEM ALE NA SZYBACH ROBI SIE SRON ALE DO SKROBANIA NIEMA PROBLEMU . MOIM ZDANIEM WARTO SPRUBOWAC

no ja z tym problemów wiekszych nie mam..mam odmrażacz w sprayu a póki sie silnik nie nagrzeje otwieram okno tak żeby szyby nie zdążyły zaparować!! mało sprytne ale skuteczne!!

a ja mam najlepszy srodek na zamarzniete szyby mianowicie.........noc w garazu

Więc powiadasdz Alan że od kiedy spisz w garazu szyby w poldku już nieparują Ciekawy sposób!No wiec ja od dzisiaj tez bede spał przy ałcie i pilnował czy szyby nieparują

dobre!!

tylko wtedy gdy mnie zona do domu nie wpusci

NO MOJA KOBIETA STWIERDZILA ZE SAMOCHOD TO MOJA KOCHANKA BO WIECEJ CZASU MU POSWIECAM NIZ JEJ . WIEM ZE NIELADNIE ALE CO ZROBIC . SAMOCHOD TO SKARBONKA BEZ DNA !!

ale jak sam stwierdziłeś ma dusze i charakter
ja mam tak samo plus net :p

NO A KOMPIE TO NIE WSPOMNE !!!!!