Problem z lusterkami - seat ibiza 04 1,4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mamy taki problem w kupionym , używanym aucie.
Seat Ibiiza 1,4 2004
elektryczne lusterka - nie działa elektryczna regulacja w obu lustrach oraz ogrzewanie wkładów.Bezpieczniki ok.
Czy jest możliwe ,ze wykonując flasha mozna ustawic tak aby body komputer nie widział tych lusterek?
Moze jest jakis moduł od nich co nawala , jakas typowa usterka?

Cos dziwnego tez jest z otwieraniem szyb , działaja tylko w czasie jazdy po przekroczeniu 20 km, wtedy kiedy załączy sie blokada drzwi.
Pewnie ktos tam sie bawił i poustawial jakies dziwne parametry , co o tym sądzicie?

z lusterkami coś jest nie tak pewnie padł jakiś przekaznik lub sterownik złapał błąd i wyłączył lusterka trzeba by podłączyć się pod kompa i to sprawdzić,vagiem można zrobić test wszystkich obwodów i urządzeń elektrycznych

samochody z grupy vw zapisują błędy w kompie jest to rozwiązanie ułatwiające prace serwisom,sterownik łapiąc błąd odcina dane urządzonko w celach bezpieczeństwa i niektórych nawet po wyłączeniu i ponownym włączeniu zapłonu nie testuje w celu sprawdzenia,poprostu nie działa i trzeba wykasować błąd

co do szyb trzeba sprawdzić w instrukcji może tak ma być

no z tego co wiem to lusterka nie sa na zadnym przekazniku ani nic moze sie ktorys kabel przeciał u mnie sam zakladałem elektryke lusterek i zadnych przekazników nie trzeba lusterko steruje 3 kable i polega to ze sa 2 silnikczki i ich regulacja jest w pionie i poziomie na zasadzie zmiany przepływu pradu i tyle ot cała filozofia do podgrzewania idzie 2 oddzielne kable podlaczone do przełacznika od podgrzewania tylnej szyby we wszytskich autach ajkie widziałem takie jest rozwiazanie z ogrzewaniem i sterowaniem takze sprawdz czy dziala ogrzewanie tylnej szyby jesli nie to szukaj po bezpiecznikach czy jest wszytsko ok

Uszek nie do końca masz rację w modelu 6L cała elektryk ajest sterowana przez sterownik wyposażenia elwktrycznego (znajduje się pod kierownicą) podpinając vaga można to wszystko dokładnie sprawdzić.
i gdy wlączysz ogrzewanie tylnej szyby sygnał idzie do sterownika i to on załancza przekaźnik i dopiero prąd plynie do szyby jak zapomnisz wyłączyć ogrzewanie to sterownik po okreslonym czacie zrobi to za ciebie , podobnie jest z elektrycznymi szybami jak sobie je sam założysz to będzie jak mówisz natomiast fabryczne też są sterowane przez sterownik i dodatkowo przez moduł komfortu który domyka szyby po włączeniu alarmu

pewnie masz racje