Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
BogdanK Olsztyn | 2007-05-04 22:56:23 Problem łatwo jest zlokalizować jeśli to koła to na podniesionym na podnośniku tak dopasować aby był lekki prześwit opony do podłoża i pokręcamy oponą ręcznie jeżeli nie zawadza o podłoże to dobrze a jak tak to opona ma bicie i im większa prędkość podczas jazdy na wprost tym większe wibracje na kole kierownicy. Opona nie moze na wyważarce mieć bicia wzdłużnego jak popatrzymy z boku na obracająca się oponę i tutaj już nie pomoże nic wyważarka tego nie wyłapie bo ciężarki zakłada się przecież na tarczę koła. A opona może mieć wadę fabryczną źle przechowywana odkształca się. A jeżeli problem dalej występuje to możesz mi go opisać postaram sie pomóc jestem diagnostą wychwytywanie usterek to moja specjalność. Jeśli będe mógł to pomogę. A mechanik i mechanik jest różnica nie opieraj się na takich opiniach. |
ARTURAS_PASSAT Warszawa | 2007-05-18 22:20:26 Powodem rzeczywiście były opony. Biły jak diabli -góra dół-. Kupiłem,teraz nowe Nokiany H. JEst o niebo lepiej, ale delikatne bicie pozostało. Co jest dziwne, że jest ono raz silniejsze przy tych samych prędkościach a innym razem mniejsze. MAm teraz jeszcze do wymiany tarcze.Łudzę się że one mogą mieć wpływ na to bicie. Pozdrawiam i dzięki za radę. Coprawda przeczytałem ją po wymianie opon,ale była trafna. |