Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SXC Polonez 1.4 GLI 16V ... Warszawa | 2002-09-05 22:43:43 Ja odpalam na benzynie jak osiagnie silnik 50 stopni to przelaczam na gaz a jak gdziesz szybko zapierdzielam poza miastem to wlaczam na benzyne i daje zapomniec silnikowi o lpg na krotka chwile
Moim zdaniem powinno sie odpalac na bezynie. |
MacGavor Polonez Caro 1,6 GLE Szydłowiec | 2002-09-05 23:30:39 Potwierdzma co mówi SXC. Ja jeżdżę wprawdzie cały czas na gazie (nawet w zimę) ale chyba nie wychodzi to najlepiej dla membranyw parowniku bo czasami zaraz po odpaleniu silnika i wchodzeniu na obroty słychać popiskiwanie. Lepiej chyba odpalać na benzynie przełączyć za chwilę na gaz tak jak to steruje komputer w lepszych instalacjach (automatycznie przełącz na gaz gdy silnik uzyska odpowiednią temperaturę). Jak chcesz odpalać na benzynie to niezapomnij na nią przełączyć zanim zaparkujesz auto bo póżniej trzeba będzię trochę pokręcić rozrusznikiem zanim pompka poda paliwo do gażnika. To tyle .
Pozdrowienia Tomasz Gawor |
SXC Polonez 1.4 GLI 16V ... Warszawa | 2002-09-05 23:38:22 U mnie pompka paliwa rusza wraz z "pierwszym" przekreceniem kluczyka wystarczy poczekac 1 sekunde i juz masz paliwo |
3LiTe Miłośnik FSO Był PN jest NU II 2.0 Warszawa-Bielany | 2002-09-05 23:41:00 Ja mam co prawda GLI - i mam tak ze zawsze włączam na bęzynie (co prawda mam opcje aby na gazie tez) a po przekroczenie 2500 rpm instalacja sama sie przezuca na gaz. Uważam że powinno się samochód odpalać na bęzynie - Pozatym jest mu wtedy łatwiej odpalić. |
MacGavor Polonez Caro 1,6 GLE Szydłowiec | 2002-09-05 23:51:15 Co do silnika na wtrysku to może i tak jest ale nie an zwykłym gaźniku. Siłą rzeczy gdy jedziesz na gazie to paliwo z gaźnika też jest wykorzystane. I jak teraz tak się samochód zostawi a nastęonie spróbuje odpalić na benzynie to musi upłynąć ttrochę czasu zanim to paliwo zostanie przetłoczone od zaworu odcinającego do gażnika itd. No cóż taki urok gaźnika.
Pozdrowiam Tomasz Gawor |
Dzierzan Polonez Caro 1,6 GLE ... Warszawa | 2002-09-06 13:53:55 Podobno co jakiś czas trzeba wyjeździć cały zbiornik benzyny.Ja jednak tego nie robię.Odpalam całe lato na gazie.Dopiero kiedy temp. spadnie poniżej 10 stopni to odpalam na benzynie.W zimę nie polecam zapalać na gazie.Już z tego powodu jeden reduktor gazu uszkodziłem.Raz dawał bogatą mieszankę a zaraz potem ubogą i tak cały czas.
Pozdrawiam |
bassteek Caro1.6GLE Częstochowa | 2002-09-06 15:34:17 Wielkie dzięki za odpowiedzi!
Postaram się w miarę możliwości finansowych dać staremu coś łyknąć benzynki od czsu do czsu! |