A może taki rozrusznik??? ;)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A może taki rozrusznik??? http://crass.on.ru/flash/honda-ad-300k.html

Ech, ludziska to mają pomysły

niezłe to jest

ale się ktoś napracować musiał,a ile prób na to się musiało złożyć...
dobre

Efektowne... i zarazem efektywne

Ciekawe w czym to wyrenderowali?

ponoć prace nad tym trwały 2 lata,ale fakt ze kazdy szczegol jest dopracowany na medal i dokladnie obiczony

Czy istnieją jakieś rozruszniki od diesli, które dałoby się założyć do Łady? Mam problem, bo gdy silnik się zagrzeje i uszczelniają się pierścienie, to rozrusznik nie ma siły przepchnąć wału za GMP.

Wiem, że nalezy w ogóle sprawdzić, czy rozrusznik jest w dobrym stanie, zrobię to, ale w razie gdyby jednak rozrusznik był ok, a nie miał siły, to czy jest jakiś mocniejszy zamiennik?

Tak, od lady nivy MPI. Jest satelitarny. Podróba 200, oryginał 400. Oba działają. Oryginał naprawialny, chińczyk wymienialny.

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

Tak, od lady nivy MPI. Jest satelitarny. Podróba 200, oryginał 400. Oba działają. Oryginał naprawialny, chińczyk wymienialny.

-----------------

Super, dzięki za info, a czy da się jakoś odróżnić zwykły od tego mocniejszego? Bo na oko, to są identyczne, a nie chciałbym, żeby ktoś mi kit wcisnął.

Od mpi dwa razy mniejszy.

Oryginał

chińczyk

-----------------

To Mastersport ma chińskie rozruszniki? Ten Chiński jest gabarytami i wygladem podobny do tego, co mam w moim 1.9tdi.

MS to chińczyk. Oryginał i chińczyk wymiarowo są podobne. Tylko jak coś ci padnie, to nic nie dostaniesz do niego.

-----------------

Coś chyba podrożały te rozruszniki, ja 1,5 roku temu kupowałem oryginał nowy za niecałe 250zł. Ale coś mi się nie chce wierzyć że rozrusznik nie jest w stanie ci przekręcić, jak masz naładowane ako , jak jest dobry i nie ma luzów na tulejkach to musi kręcić. U mnie na mrozach w oleju jak kisiel nawet kręcił ostro ile było prądu tylko. Nie ma opcji - no chyba że masz zatarty silnik.

Sytuacja wygląda tak, że jak jest silnik zimny, ew. tylko kilka minut działa, to rozrusznik kręci bez żadnych problemów, a wał nawet często nie zrobi całego obrotu i już zadziała. Jednakże jak złapie temp. roboczą, to obroty nieco spadają (z 1500 na 1100) i rozrusznik kręci do dosłownie tyci tyci przed max kompresją w gmp... za gmp nie ma już siły przekręcić, a aku ma prawie 13V (spada do około 8 - 9 podczas rozruchu). Może mam lipny aku i tylko dlatego? Nie jest nowy... spróbuję przełozyć z TDI na chwilę aku jak będzie silnik gorący i sprawdzę.

Cytat:
a aku ma prawie 13V (spada do około 8 - 9 podczas rozruchu). Może mam lipny aku i tylko dlatego? Nie jest nowy... spróbuję przełozyć z TDI na chwilę aku jak będzie silnik gorący i sprawdzę.

Jak napiecie w aku spada ponizej 10,5V podczas obciazenia (rozruchu) to akumulator juz padaka (zwarte cele). Moze jeszcze cos pojezdzi ale w zimie na pewno bedziesz musial co chwila go ladowac,