Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Pingu User Opel Astra Coupe Stalowa Wola | 2007-06-05 16:38:57 Ten Kaczogrod jest jakis popierdzielony.
Stalo sie paliwo po 5 zl !!! Dzis wlasnie lalem 95 za 4,72 zl. Natomiast 98 byla za 4,98. Co za dekiel podnosi te ceny paliwa?? Trzeba cos z tym zrobic! |
Rapcio User Golf 4 R32 263km Stalowa Wola | 2007-06-05 22:09:34 Narzekacie jak stare baby
Załuszta sobie LPG to nie bedziecie narzekac albo kupta diesla i opał lejcie |
Pingu User Opel Astra Coupe Stalowa Wola | 2007-06-06 11:10:52
na diesla przyjdzie czas na stare lata |
tomeQ_ Moderator stalowa wola/łorsoł | 2007-06-06 11:52:46 W wakacje to i 95 bedzie po 5zl takze juz mozecie sie przygotowywac mentalnie. Dalej uwazajcie lpg za zlo |
CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2007-06-06 19:14:51 a w motorze stoi jak byk. przeszla ustawa ze akcyza na lpg stala wiec do konca roku maz do 2 zł dojdzie za litr lpg |
Kanior85 User Volvo 760 Stalowa Wola | 2007-06-06 20:54:39
wole jezdzic teraz dieslem niz benzyniakiem ktory i tak nie ma osiagow... po co wydawac wiecej kasy jak i tak nie masz frajdy z jazdy |
_Gallus_ Moderator Celina st202 . | 2007-06-06 21:10:27 Gdzie ty Adas tankujesz? Ja tydzien temu zalalem za 2.70 /l i jedzie ze ohoho . A gaz 1,81 na pks rzeszow no i niech skreca niezagazowanych |
_Gallus_ Moderator Celina st202 . | 2007-06-06 21:49:25 Dziubus troche przesadzasz . Trzeba rozgraniczyc, jesli kupujesz do 5k zl to kierujesz sie jedynie ekonomia i cala reszte tych argumentow leci na bok. Jesli masz kase pow. 20k zl to kupisz jakies hdi cytryne czy puga i nawet dymic nie dymi. Jakby na to nie patrzec liczy sie moment nie moc , a sam wiesz jak to jest w porownaniu z benzyniakami ;]. |
Piotrek83 User Honda Civic Kraków / Stalowa Wola | 2007-06-06 22:52:04 Za dużo się Top Gear naoglądał i go zarazili "miłością" do klekotów Mimo to się z nim zgadzam, nie ma to jak benzyniak...gdyby nie te ceny paliwa |
Kanior85 User Volvo 760 Stalowa Wola | 2007-06-06 23:21:37
pewnie wrazenia z jazdy autkiem z silnikiem 1.4 czy 1.6 sa naprawde niezapomniane(pomijam tu autka typu stary CRX Grubego o ktorych nie moge zlego slowa powiedziec, bo wrazenia byly) ale wytlumacz mi jaka masz przyjemnosc z jazdy benzyniakiem o mocy 60 czy tam 80KM?? uda ci sie zrobic na skrzyzowaniu nowa pande 1.0 i to jest takie fajne?? |
tomeQ_ Moderator stalowa wola/łorsoł | 2007-06-07 00:44:55 Widac jeszcze troche musisz pozyc zeby zrozumiec co jest w zyciu naprawde "fajne" Roznica jest taka, ze benzyniaki wystepuja w wersjach przystosowanych do czerpania przyjemnosci z jazdy, a nie przetaczania sie o kropelce z miejsca A do B. Chcesz przyklady to otworz sobie allego wpisz gti, turbo , homologation special czy hothatch i zobaczysz, ze od xx lat isnieja samochody stworzone dla pasjonatow, a nie skapych taksowkarzy. Jesli bardzo sie postarasz to sam zarzucisz sie przykladami silnikow benzynowych o pojemnosci od 0,5 do 7,5l , ktore miazdza diesle w kazdym aspektcie....... oprocz spalania A to, ze wystepuja benzynowe trole przystosowane tak aby najwiekszy idiota tego nie zepsul i przetoczyl sie z kosciola pod market za wzglednie nieduze $$ to juz nie moj problem, na szczescie istnieje dla nich odpowiednia alternatywa, stety/niestety takze zasilana benzyna noPb
Do Gallus : nic nie powiem, albo powiem...szyfrem---> moment silnika*przelozenie glowne*przelozenie biegu=moment odpychajacy kupe zlomu, check dis ałt I za 20kzl napewno nie kupilbym jakiegos francuskiego klekoczacego parcha gdyby nie mial sluzyc jako srodek do jak najtanszego przemieszczania sie z punktu A do B. Otrzasnijcie sie bo auto swiat juz zaczyna robic Wam kisiel w glowie Zapraszam w piatek na wycieczke na mazury, pokazecie mi te wspaniale diesle pedzace po szutrowych alejkach i wyprzedzajace benzynowe nieekonomiczne przezytki Moze zrobimy temat/ankiete "dlaczego wybralem diesla" : a)bo malo pali b)bo malo pali i mozna lac opal c)bo malo pali i mozna lac opal i w autoswiecie napisali, ze jest zajebisty Ps.Zeby nie bylo to sie wcale nie zbulwersowalem, tylko taka wene mam, ..uj wie dlaczego , czekam na rozwoj tematu. |
_Gallus_ Moderator Celina st202 . | 2007-06-07 02:22:12 Byly juz dzieci neostrady, mowisz ze teraz era dzieci "auto swiata"? . Jasne ze autka typu l delta integrale, bmw alpina i cala rzesza hamerykancow z minimum 429 cu (ktore zreszta powoduja powstanie >wszystkich< moich wlosow ) maja swoja historie, urok, styl, tylko patrzmy na realia. Sa to jak opisales auta dla pasjonatow, tylko wlasnie...pasjonatow "niepraktykujacych". Mozesz sobie o nich marzyc, ogladac fotki/filmy, ale zeby zakupic a nastepnie utrzymac jakas perelke...
Nie bronie ani nie tepie klekotow. Jest to dla mnie obojetne, zalezne od czyjejs kieszeni i czym chce wozic swoje cztery litery. Jasne ze chcialbym wozic sie chargerem rt/10 cale zycie, lac do niego co dwa zakrety i cieszyc sie ze malenstwo pije -> bo jak pije to zdrowe ;]. Tylko ten jeden argument co widzisz za plus dla diesla zawsze bedzie mocny i niepodwazalny ;]. |
tomeQ_ Moderator stalowa wola/łorsoł | 2007-06-07 11:36:47 Dlatego wszyscy niezamozni pasjonaci maja conajmniej dwa samochody, tani w utrzymaniu do jezdzenia na codzien i drugi dajacy frajde. Kazda przyjemnosc kosztuje i bez problemu kiedys bede przelykal sline lejac za xxxzl banzyny, zeby przez godzine miec banana na gebie. Zreszta jest rada na takie problemy, trzeba znalezc prace, w ktorej placa min 10kzl/m-c i problem sie jakby sam rozwiazuje
[ wiadomość edytowana przez: tomeQ_ dnia 2007-06-07 11:37:25 ] |
CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2007-06-07 11:42:28 Amen.do wozenia dupy mam yarisa pali 7 l paliwa po meiscie i jestem happy bo mało pali ma klime i łatwo parkowac.
do szalenstw mam cc które pali kilkanascie litrów pb98 i ciesze sie z tego. |
poldzio polonez stalowa wola | 2007-06-09 23:49:50
no mi sie udalo 70km poldziem zrobic dwie audiczki obydwie 1.8 ponad stu konne |
Piotrek83 User Honda Civic Kraków / Stalowa Wola | 2007-06-10 00:00:08 Pewnie się nie ścigały, widząc "strasznego" poldka |
poldzio polonez stalowa wola | 2007-06-10 17:27:01 no chyba ze kumpel jechał obok który nie umiał jeźdźić
można mieć super auto ale można też nieumieć jeźdźic albo komuś podszedł dywanik pod pedał gazu hehe pozdro |
tomeQ_ Moderator stalowa wola/łorsoł | 2007-06-11 15:27:30 Tylko audi jesli mialo 100KM to przed montazem lpg 1st gen i 400 000km temu. |