Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
chudy01 BMW Friend świdnica | 2007-06-12 15:40:31 Vin decoder
Rocznik auta masz w dowodzie rejestracyjnym. A auto potocznie nazwane "składakiem" w żaden sposób nie może zostać odmłodzone. pzdr |
elroy_85 BMW Friend e39 świętochłowice | 2007-06-13 15:52:27 ja miałem mazde 323 , rok produkcji nadwozia 1991, w dowodzie rok produkcji(poskładania samochodu) 1994 , podjedź na kompa do jakiegoś serwisu to Ci powiedzą.pzdr. |
grzesiekswiader (S) BMW Master (Moderator) Nissan Tiida - na zd ... iława | 2007-06-13 18:07:50 Witam !
Nie podjeżdzaj do "jakiegoś kompa". Skasuja cię a niekoniecznie dowiesz się ważnych rzeczy o swoim aucie. Ja mialem pecha że serwis nie potrafił podłączyć się pod mojego kompa i wszystkiego wole dowiedziec się tu na tym forum, bo jesli sensownie zadasz pytanie (po przeszukaniu forum) to ktoś Ci pomoże. chudy ci napisał adres strony. Numer VIN do wpisania znajdziesz pod szybą w komorze silnika, widać go nawet bez podnoszenia maski. VIN występuje też w kilku innych miejscach na karoserii auta). Dekoder poda ci nie tylko rocznik auta ale także typ silnika (mozesz o tym przeczytać ... na tej stronie ... ), ilośc płynów potrzebnych do wymiany(i jeśli nie masz jakichś kombinacji z tym numerem i odpowiada to prawdzie to wyjdziesz lepiej na tym. ja 1 raz wymieniając olej przeczytałem że potrzeba 5,7 l i kupilem 5+1 a mechanik zapierał się że z 5 jeszcze zostanie, stanęło na moim, weszło 6 l). Powodzenia i Przyjemości z Jazdy, uwierz to przyjemość jeździć Becią . I jeszcze jedna porada. Jeśli czegoś nie wiesz a coś chcesz zrobić, zajrzyj do "szukajki" na forum lub ew. zadaj pytanie, ktoś ci napewno pomoże. Pozdrawiam |
mibhell BMW Head Moderator E36 320iT www.silesiaparts.pl | 2007-06-13 23:19:57
Nie musi chłopak do auta chodzic wystarczy ze wezmie dowód rej. do reki widnieje tam cos takiego jak nr. nadwozia pzdr |
grzesiekswiader (S) BMW Master (Moderator) Nissan Tiida - na zd ... iława | 2007-06-13 23:30:38 Witam !
Mibhell, jak znalazł najprostrze rozwiązanie ReSpeCT nie pomyśłem o tym zupełnie , chociaż czasem sprawdzałem tam VIN jak siedziałem w domu no cóż , najprostrze metody są czasem ostatnie . Aha VIN przyda ci się przy sprawdzaniu wysposażenia , katalogu części itp na stronie katalog BMW Ale to jest napisane na forum głównym w wątku ....przeczytaj to .... Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: grzesiekswiader dnia 2007-06-13 23:34:49 ] |