Czujnik świateł cofania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko ???Jak wymienic czujnik swiatel cofania i gdzie on sie znajduje...?A pytam dlatego ,ze jak wciskam wsteczny to sie zapalaja ,ale zaraz zanikaja i tak jest zawsze ....Prosze o pomoc!!!

Cytat:
2007-06-29 11:16:53, chuckers pisze:
Mam pytanko ???Jak wymienic czujnik swiatel cofania i gdzie on sie znajduje...?A pytam dlatego ,ze jak wciskam wsteczny to sie zapalaja ,ale zaraz zanikaja i tak jest zawsze ....Prosze o pomoc!!!

Z tego co pamiętam to czujnik wkręcony jest w skrzynię biegów i dostęp do niego jest z kanału. W momencie wbijania wstecznego wybierak przy skrzyni wciska czujnik.Zerknij pod spód, powinieneś go zobaczyć.

... albo przykręcony z boku skrzyni, od strony lewego koła widać, dochodzą do niego dwa przewody. Są dwa typy czujników, jeden wkręcany jak kolega Podola napisał, oraz przykręcany na dwie śruby imbusowe.

Witam tez miałem z tym problem wystarczyło wyjac wtyczke przeczyscic i wygiac te wystajace bolce wszystkie lekko ok 1-2 mm w jedna strone i teraz wstaczny swieci kilak miesiacy zawsze a wczesniej raz bykl raz nie..

Ile takie ustrojstwo kosztuje?? Bo u dziewczyny w fiescie tez nie swieci i w koncu kiedys musze jej to zrobic ...

W 1,6 16V zetec koszt wlacznika 130zl. Ostatnio to robilem. UWAGA !!! Bardzo duzo oleju ze skrzyni wtedy wylatuje.