Stacyjka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kurdę. się mi kluczyk, już drugi zaczął zacinać w stacyjce. właściwie z dnia na dzień. Czy to może być wina wyślizganego kluczyka, czy stacyjka tym razem kończy żywot? Jest jakaś możliwość sprawdzenia, co to szwankuje? Czy da sie dorobić "ciaśniejszy" kluczyk z takiego wyklepanego? Auto jest z 96 roku. Jaka jest żywotność stacyjki? I czy wymiana to jest droga impreza? Chodzi mi w zasadzie o sam wkład stacyjki.

Poszukaj na forum - temat wałkowany.
Spróbuj jak rozbierzesz obudowe stacyjki odłączyć kostke, która załącza zapłon - nie wiem jak to określić. Jeśli nie będzie się zacinało, to masz rozwiązanie - znajomy mial tak też w mk7. Poszukaj na forum wtedy opisu jak podpiłować blaszki - ja sie nie pytałem jakie blaszki piłował. Komplet naprawczy stacyjki chyba cos kolo 200zl ale nie pamietam dokladnie.

Ja za dorobienie wkładki stacyjki do kluczyka zapłaciłem 70 zł z montażem w Krakowie. Mój essi jest z 97 wiec stacyjka wyczymała 10 lat.

Już wiem, ze czeka mnie wymiana wkładu stacyjki. Na razie jeżdżę bez wkłądu i odpalenie auta to cała magia jest
Czy te oferowane na allegro po około 65 zł są na przyzwoitym poziomie? To oryginalne części czy raczej zamienniki?

Up. Bo czas mnie goni.

Ja bym proponował dorobić stacyjkę do kluczyka ja dałem za to 70 zł i działa od roku bez problemu