Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
WilK Honorowy Członek Klubu Black Magic Prowansja | 2007-07-17 20:45:33 Pisałem o prostej metodzie sprawdzenia przepływki. No i po podmianie przydałby się reset komputera + samoadaptacja. |
siekier82 Vectra B Bydgoszcz | 2007-07-17 20:54:10 Poza tym jak odłączasz przepływomierz to automatycznie komp podaje ci maksymalną dawkę paliwa w mieszance. Z tąd miałeś większego kopa. A przepływomierz powinno sie wstawiac od danego silnika bo potem niedojdziesz do ładu ze spalaniem i mocą. |
marimar Sympatyk FEFK XR3i/fifi ala XR2i Bydgoszcz | 2007-07-17 21:22:37 widze że nie wytrzymałeś i dałeś posta
ale dziwne jest to że przepływka od RavenMOH u mnie działała tak samo jak moja a mamy inne silniki? czyli od 1.6 pasuje do 1.8 a odwrotnie nie pasuje? ps.RavenMOH zimny browarek smakuje extra -tenks |
marimar Sympatyk FEFK XR3i/fifi ala XR2i Bydgoszcz | 2007-07-17 22:16:55
no to jest prawdziwe arximum X tak jak piszesz |
RavenMOH Ford Mondeo ST200 Bydgoszcz | 2007-07-21 09:54:04 Jest coraz gorzej.
Z podlaczonym przeplywomierzem gdy chce szybko przyspieszyc to go zmula, przy puszczeniu nogi z gazu poszarpuje. Z rana na zimnym silniku strasznie zmula i ogromnie szarpie przy zmianie biegow. Z odlaczonym nie zmula przy przyspieszaniu ale strzela z wydechu, dzis z rana zgasl jak chcialem wyjechac z parkingu, rowniez bardzo szarpal przy zmianie biegow. Po nagrzaniu rowniez szarpie jak sie spuszci noge z gazu. Postanowilem przy odlaczonym przeplywomierzu pojezdzic na LPG. Przestal mulic, strzelac z wydechu i szarpac. Czy to na bank przeplywomierz padniety ??? Bo jestem o krok od kupienia nowego tzn uzywki. |
RavenMOH Ford Mondeo ST200 Bydgoszcz | 2007-07-21 12:57:30 Problem rozwiazany, dopadlem sprawna przeplywke z identycznymi numerami od kolegi Siekiera, ma essa 1.4 efi
Moje autko odzyskalo dawny wigor. Mknie jak strzala i przestalo sie dusic. Przeplywomierz juz zakupiony ,teraz czekam az przyjdzie |