Czym wygłuszyć wnętrze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zastanawia mnie taka rzecz, czym mogę zastąpić oryginalne wygłuszenia w moim rekinie. Zastanawiałem się nad wełną mineralną ale jakoś mam do tego mieszane uczucia. czy ktoś może już robił podobny "transfer" w swoim aucie i wie co można zastosować

Cytat:
2007-07-28 19:16:21, DaveOca pisze:
... Zastanawiałem się nad wełną mineralną ale jakoś mam do tego mieszane uczucia.

Zastanawia mnie jak ty chcesz to zrobić? Wełnę w woreczek i przymocować?

I jeszcze pytanko, co dokładnie chcesz wygłuszyć?

ps: co do wełny to pracuje w hurtowni budowlanej która jest jednym z największych odbiorców regionalnych wełny jak coś to pomyślimy

kumpel kiedys upchnal pod tapiceka poldka niesamowita ilosc welny mineralnej hehe ledwo sie pomiescilo, ale efekt byl piorunujacy

Cytat:
2007-07-28 20:12:02, rafffik pisze:
I jeszcze pytanko, co dokładnie chcesz wygłuszyć?

Chodzi mi o wytłumienie podłogi, miejsca pod kanapą tylną, oparciem i tunel. W oryginale jest gąbkowata mata, ale ona już się nie nadaje bo przesiąknięta jest wodą i płynem hamulcowym. Więc chcę to czymś zastąpić.

Chodzi ci o wytłumienie czy wyciszenie... do wytłumiania jest mata bitumiczna 50x25 5zł... do wyciszania najlepsze są nie wiem jak to się nazywa ten materiał zielony z nici kolorowych...

Ewentualnie w marketach budowlanych na pewno dostaniesz takie maty z pianki szarej to do izolacji, jak masz to gdzieś pakować tam gdzie jest wilgoć to ci nie nasiąknie tak łatwo

Jak chcesz gąbki to ja mam sporo arkuszy w różnych grubościach nawet mam taką z jednej strony ma jakby folie przyklejoną