Jakie radio CB

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Teraz wszyscy mają CB i tak się zastanawiam czy by nie kupić ale teraz pytanie czy tak do 300-350 można coś kupić w miarę bo jakoś mnie nigdy cb nie interesowało wiem tyle po trasie tuningowiska sprzęcik farmera konkretny zero zakłóceń czysto i na temat a u prezo ciągle szumy nawet u farmera cieszko było zrozumieć co prezo gada.... nie wiem czy to przez słabą antenę czy radio..

Mnie tam zbytnio nie jest potrzebne cb miałem kiedyś jak już kupić to porządnie ale na moje jeżdżenie dać ze 1000zł to bezsensu

Wiec może powiem co by mi pasiło coś takiego porostego małego bez tysiący przycisków guziczków... antena tylko montażowa niezbyt długa ze max 1m... bez jakiegoś zasieku całej polski... tak by mi nie trzeszczało ciągle i dało się normalnie pogadać tak jak nieraz jedziemy w grupie...

w sklepach często sprzedają cobry na allegro COBRA 19DX IV od 200zł.... do tego antena może jakąś lepsza by lepiej to chodziło za 150 i czy jeszcze jaki filtr??? Na takie potrzeby jest sens takie zestawik by ładnie gadało.. czy jednak lepiej coś z górnej pułki

Szumialo bo mialem radio nie do konca sprawne.
Teraz zmienilem radio na nowe.
Polecam Unidena 510 lub dołóż 60-70 zl i kup 520.
Zreszta wejdz na forum www.cb-radio.pl i poczytaj co mozesz kupic w tym przedziale cenowym. Ja za swojego unidena dalem kilka dni temu 243 zl.

Cytat:
2007-08-06 20:01:44, Prezo pisze:
Polecam Unidena 510 lub dołóż 60-70 zl i kup 520.

100% racji. Zaufany elektronik też mi to poleca. uniden = president

Cytat:
2007-08-06 21:40:43, DaveOca pisze:
100% racji. Zaufany elektronik też mi to poleca. uniden = president

....tylko troche tańszy

ja u siebe mam unidena 510xl i jak na moje potrzeby w zupelnosci mi starcza... bardzo fajne i male radyjko...

no chyba ze jestes profi to polecam president jackson to radio wymiata...

[ wiadomość edytowana przez: smagi dnia 2007-08-07 00:22:21 ]

Prezo a gdzie kupłeś tego uninden za 240 bo na giełdzie nikt niemiał unidena

Na tej aukcji

http://www.allegro.pl/item218231168_218231168.html

Zobacz w inne aukcje tego gościa bo on sprzedaje ca czas te radia. Naprawdę polecam bo jednego dnia rano przelałem gościowi kase, a dosłownie na drugi dzień miałem już radio w samochodzie... konkretna osoba...

wielu trudach doszło to cb mam uniden pro 520xl trochę za długie jest to ustrojstwo i z montażem nie wyszło jak chciałem i jest tak trochę... i conowo mnie to biło bo miało być tanie a wyszło jak zawsze.....

Ale nie o tym... pytanie na jakim kanale się siedzi bo na 19 się najwięcej dzieje... bo tak jakoś nic nie wiem o zasadach cb... może jeszcze jakieś drobne rady

Kanał ogólny to #19.
Pojeździj troszkę na początku z włączonym radiem to się dowiesz co i jak....
Na początku to trochę dziwne wszystko ale później się wkręcisz
Ja juz teraz nie wyobrażam sobie trasy bez cb...

Zapraszam na www.cb-radio.pl tam jest sporo informacji co, jak i dlaczego....

[ wiadomość edytowana przez: Prezo dnia 2007-08-20 22:29:34 ]

Killer a jaka antenke sobie kupiles ???

Sirio.
Wyglądem przypomina zwykłą antenę radiową.