Nie dziala mi ogrzewanie szyb.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie dziala mi ogrzewanie szyb przeniej jak i tylnej. czy moge jakos sam ta usterke naprawic unikajac mechanika.? Ford escor cabrio 93rok.
ps bezpieczniki ok

Witam
Najprościej powiedzieć że zasadniczo to wszystko mozna samemu zdziałać a wszystko zalezy od samozaparcia i wolnego czasu.Najlepiej jeżeli trzymałeś kiedyś w rękach miernik elektroniczny wtedy sytuacja sie upraszcza do "minimum" natomiast jeśli bedziesz sie dopiero uczył to zajmie ci to troche więcej czasu.Częśc ludzi powie że na początek to schemat i w zasadzie będą mieli rację bo tam możesz dokładnie zobaczyc co z czym i gdzie jest połączone i nie ma tyle lookania w kable a jeśli nie masz schematu bądź nie za bardzo chcesz z niego korzystać to pozostaje ci zacząć od przełącznika i smigać dalej z pomiarami napiecia aż dojdziesz do kabelka który wychodzi bezpośrednio na szyby-istnieje duże prawdopodobieństwo że zawiodła sama skrzynka bezpieczników
Pozdro

U mienia było tak.
(Nie wiem czy u Ciebie czy jest ta sama złączka) ale ja w swoim (mkVII) na tylnej złaczce na klapie (takie trzy bolce) nie dochodziło napiecie. Po zdjęciu "plastików" na jednym bolcu nie było styku (obruszany konektor). naprawa raptem 10 minut.
pozdro

Cześć wszystkim ja mam też problem z ogrzewaniem ale przedniej szybki... Gdy wciskam włącznik ogrzewania nie zapala sie nawet dioda.. zauważyłem że hmm przekażnik chyba tak to się nazywa on jest umieszczony z tyłu akunulatora (po symbolu doszedłem ze odpowiada za ogrzewanie szyby) i ten przekaźnik był odpięty ja go podpiąłem i dalej nic (sprawdzałem wolne obroty silnika włączając i wyłączając ogrzewanie - bez zmian)bezpieczniki wszystkie dobre.. gdzie może być problem..nie dostałem sie do podszybia.. ponieważ uparta wycieraczka nie chce zejść... i nie miałem jak sprawdzić styku kabli z szybą.. ale myśle że to nie jest problemem wkońcu dioda się nie zapala.. prosze o pomoc