Ile może palić vw polo classic 1.4 60KM

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Proszę o podpowiedź użytkowników vw polo classic 1.4 60KM na temat spalania benzyny, bo wydaje się mi że spalanie ma mieście ok. 8.5l to jednak trochę przesada jak na takie małe autko. Jadąc gdzieś dalej tzn. w trasę też nie jest rewelacyjnie .Dokładnie nie wiem ile wtedy pali bo jeszcze nigdy bak nie był pełny, ale po wskazówce widzę jak mi z baku ubywa paliwa.

8,5 litra w mieście to jak najbardziej prawidłowo. Mały i słaby silnik, duże auto, wysokie obroty silnika żeby to w ogóle chciało jechać powodują takie spalanie jak u ciebie. Jest ono jak najbardziej w normie, w zimie wyjdzie jeszcze więcej.

strasznie marna pociecha zwłaszcza to spalanie w zimie. Nawet nie wiedziałem, że miałem uszkodzony czujnik temperatury silnika .Teraz po wymianie jest nawet dosyć dobrze widzę że zmalało spalanie. Ten silnik jest rzeczywiście za mały, ale to niestety musiał być kompromis ceny do zasobu portfela.

ja ostatno dochodzę do wniosku że jażeli jest poniżej 10s do setki to dopiero zaczyna się jazda
i chyba zdradzę banzynkę i następny samochodzik to będzie turbognojem
koniec z instalacjami gazowymi bo w kasie wychodzi tak samo i zawsze można bez większego nakładu kasy zwiększyć moc o jakieś 30%

Z dislami to raczej ostrożnie,brat kupił fokusa 1.8 tdci i już nie raz miał kłopoty z silnikiem a utrzymanie takiego wózka też jest droższe od benzyniaka chyba że jeździ się full kilosów rocznie. Benzynę lejesz i do przodu ,a olej jaki jest to wszyscy wiedzą .Ja poruszam się w zasadzie tylko po najbliższej okolicy i jazda na zimnym dislu raczej jest nie wskazana.

moja cordoba 1,4 75KM też wciągnie 6,5-7,5 w mieście więc jackrally ma rację 8,5 litra jest w normie

cordoba pali mówisz,że ok.7.5 w mieście to jest moim zdaniem super ,bo moje spalanie 8.5 jest jednak za duże jak na takie polo classic

ale masz słabszy silnik
jaki masz przebieg ?
jedyna rada czyszczenie przepustnicy + adaptacja,sprawdzenie na vag-u czy ma błędy i jak nie spadnie to już nic nie zrobisz
sprawdź też ciśnienie w kołach

[ wiadomość edytowana przez: masz12 dnia 2007-10-16 11:03:50 ]